Istočno Sarajevo i Jahorina na sajmu zimskog turizma u Beogradu

0

Na Beogradskom sajmu sutra počinje Sajam zimskog turizma EXPO – ZIM (Ekspo zim) na kojem će učestvovati najpoznatiji domaći i strani proizvođači zimske opreme i zimski turistički centri, među kojima i Turistička organizacija Istočno Sarajevo.

Neophodnu logističku podršku Turističkoj organizaciji Istočno Sarajevo za nastup na ovom sajmu pružilo je Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu.

Turistička organizacija Istočno Sarajevo nastupa samostalno i predstaviće Turistički centar Jahorina sa posebnim akcentom na predstojeću turističku sezonu 2013/2014. godine, rekao je Srni direktor Predstavništva Republike Srpske u Beogradu Mlađen Cicović.

On je dodao da će predstavljanje biti organizovano u saradnji sa Olimpijskim centrom Jahorina i Udruženjem hotelijera Jahorina.

Na sajmu će biti predstavljena ponuda hotela i pansiona, kuća za odmor, te akcijska prodaja ski pasova za predstojeću zimsku turističku sezonu.

Biće najavljen i “Ski opening”, koji je planiran u periodu od 13. do 15. decembra, kada počinje i emitovanje novog serijala emisije Radio-televizije Republike Srpske “S Jahorine s ljubavlju”.

U okviru “Ski openinga”, 14. decembra predviđeno je besplatno skijanje, dok će ukupna cijena ski karte za druga dva dana iznositi 10 evra.

Ha sajmu će biti predstavljena i manifestacija obilježavanje 30 godina održavanja 14. Zimskih olimpijskih igara i Evropskog zimskog olimpijskog festivala za mlade, koji je planiran početkom februara 2014. godine.

Cicović je rekao da će u okviru ove manifestacije biti organizovan niz sportskih i kulturnih sadržaja.

Na sajmu će biti najavljeni i brojni drugi sadržaji koji ove godine očekuju sve ljubitelje skijanja i Jahorine, kao i noćno skijanje, realizovano zahvaljujući saradnji turističkih organizacija Banjaluka i Istočno Sarajevo.

Zimska sezona biće završena tradicionalnim “ski klozingom”, koji je ove godine planiran polovinom marta.

Zimski sajam turizma, koji će biti održan na Beogradskom sajmu, trajaće do 1. decembra.

Ispred ulaza na sajam sa savske strane u halu četiri, gdje će biti održan sajam, posjetioci će moći da se skijaju na ski stazi-trenažeru.

Sajam će u 12.00 časova otvoriti najuspješniji bugarski alpski skijaš svih vremena Petar Popangelov, a kao specijalna gošća posjetioce će pozdraviti najuspješnija srpska skijašica Nevena Ignjatović.

Cijena ulaznice je 300 dinara /oko 2,5 evra/.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments