Isporučen kamion za prikupljanje i deponovanje otpada

0

Javnom preduzeću „Komunalno“ Pale danas je u okviru Opštinskog programa za upravljanje čvrstim otpadom u Bosni i Hercegovini, koju finansira Vlada Švedske isporučen novi kamion za odvoz otpada u vrijednosti od oko 202.000 KM.

Opštini Pale je u oktobru prošle godine već isporučeno 80 novih kontejnera, a ukupna vrijednost ovog projekta je 300.000 KM.

Miodrag Kovačević, načelnik opštine Pale se zahvalio Švedskoj razvojnoj agenciji – Sida na donaciji i izjavio da u ovom programu učestvuje jedanaest opština iz Republike Srpske i Federacije BiH.

Kovačević je podsjetio da je opštini Pale u okviru projekta „Smanjenja gubitaka vode i revitalizacije i dogradnje vodovodnog i kanalizacionog sistema“ za JP Vodovod Pale dopremljena mašina rovokopač – utovarivač, ističući da će ova preduzeća sa novom opremom raditi efikasnije u korist svih stanovnika opštine Pale.

Direktor JP „Komunalno“ Pale Vladimir Trkulja je izrazio zadovoljstvo što će kamion poboljšati efikasnost prikupljanja sekundarnih sirovina.

„Želim da se zahvalim Švetskoj razvojnoj agenciji na donaciji i sredstva koja smo uštedili za nabavku kamiona i kontejnera su značajna“, izjavio je Trkulja.

Program zbrinjavanja čvrstog otpada pokrenut je u februaru 2010. godine radi poboljšanja kvalitete i dostupnosti usluga prikupljanja čvrstog otpada u odabranim opštinama. Pored opštine Pale, ugovore su danas potpisali i načelnici opština, Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo, Istočni Stari Grad, Trnovo, Breza, Fojnica, Ilijaš, Kiseljak, Kreševo i Vareš.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare