Investitori iz Švedske nude saradnju

0

SOKOLAC – Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica juče je primio Jova Ratkovića, inače rodom iz Hercegovine, koji u Švedskoj živi od 1990. godine.

Ovaj uspješan čovjek je izrazio želju i spremnost da pomogne svom narodu i državi, i kaže da je zato i došao u Sokolac.

– Trenutno sam u Republici Srpskoj, i u Sokolac sam došao da sa načelnikom porazgovaram o ulaganjima i dovođenju stranih investitora na ovu opštinu. Ničemu se ne valja radovati unaprijed ali se nadam da će današnja posjeta uroditi plodom, jer smo spremni da pomognemo i radimo na unaprijeđenju infrastrukture puteva, šumarstva, poljoprivrede, ugostiteljstva. Mi možemo dosta toga napraviti, ali zajednički. Želim da se ujedinimo i da napravimo nešto novo, rekao je Ratković.

Ratković je pomenuo da se u organizaciji advokata iz dijaspore ovih dana radi i na otvaranju advokatske kancelarije u Trebinju koja će se baviti procesuiranjem ratnih zločina nad srpskim stanovništvom, koja će pripremati dokumenata i raditi na prikupljanju dokaza o izvršiocima ratnih zločina nad srpskim stanovništvom, ali i ostalim stanovništvom gdje procesuiranje zločina nije izvršeno.

Bjelica je nakon predstavljanja stanja i potencijala naše opštine izrazio zadovoljstvo što ima ljudi koji mogu i hoće da pomognu svom narodu. Rekao je da su dobrodošli u Sokolac koji je otvoren za svaku saradnju, te da se nada da se saradnja neće završiti ovim sastankom, i da će raditi i sarađivati i u budućnosti.

Na proljeće Ratković planira doći sa saradnicima iz Švedske da predstavi program, tj. bazu podataka za nezaposlena lica čija bi primjena dala priliku obrazovanim ljudima sa naših prostora da se i oni nadmeću za poslove van BiH.

(www.palelive.com / opstinasokolac.net)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare