Investicije vrijedne preko dva miliona KM

0

TRNOVO – Opština Trnovo, čiji je budžet oko 3,6 miliona KM, uložiće više od dva miliona KM u kapitalne projekte čija je realizacija planirana u ovoj godini, rekao je Srni načelnik ove lokalne zajednice Dragomir Gagović.

Gagović je istakao da ove godine imaju značajan ciklus ulaganja u infrastrukturu, a najveći projekat koji se finansira iz budžeta opštine je izgradnja vodovoda na Jahorini, vrijednosti oko milion KM.

On je naglasio da se na području Jahorine radi i saobraćajnica i potporni zid, za šta je obezbjeđeno oko 250.000 KM.

„To je značajno za razvoj turizma i na ovaj način vraćamo sredstva na Jahorinu, koja su naplaćena od rente i uređenja zemljišta“, istakao je Gagović i dodao da opština Trnovo sada na Jahorini ima oko 3.000 ležaja.

Gagović je istakao da se u Mjesnoj zajednici Kijevo asfaltiraju dvije ulice, vrijednosti 50.000 KM, u toku je i izgradnja vodovoda, za šta je iz budžeta izdvojeno 100.000, a trenutno se izvode radovi u jednoj ulici u Jablanici, vrijednosti 100.000 KM.

„U toku su radovi na kanalizacionoj mreži u selu Širokari, za šta smo obezbjedili 100.00 KM. Radi se i asfaltiranje dvije ulice – Prosina i Prečava, vrijednosti 100.000 KM“, rekao je gagović i dodao da se radi i put prema selu Milje, vrijednosti 100.000 KM.

Prema njegovim riječima, u ovoj godini biće postavljeni prozori i urađena fasada na Veterinarskoj stanici, a za ove radove planirano je 50.000 KM.

Gagović je napomenuo da bi u naselju Trnovo do kraja godina trebalo da bude završeno još nekoliko manjih projekata, ukupne vrijednosti 100.000 KM.

„U ovoj godini imamo značajna ulaganja za jednu opštinu čiji je budžet 3.640.000 KM“, istakao je Gagović.

On je naveo da je Vlada Republike Srpske uložila 200.000 KM za lokalnu infrastrukturu, koja uključuje putnu komunikaciju i izgradnju fekalne kanalizacije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare