Intenzivnije pripreme za predstojeću sezonu

0

Na Jahorini se od jula intenzivno provode aktivnosti na uređenju skijaških staza – svakodnevno je angažovano 20 radnika zaposlenih u Olimpijskom centru /OC/ „Jahorina“ na radovima koji obuhvataju: čišćenje kamena, iskop drenažnih kanala, kao i nasipanje staza humusnim materijalom i zatravnjivanjem. Portparol u OC „Jahorina“ Zorica Stojanović rekla je Srni da se ove aktivnosti odvijaju na stazi Poljice, Ogorjelica jedan, Ogorjelica dva i Skočine.

Ona je naglasila da je OC „Jahorina“ nabavio i dva nova ratraka sa vitlom, i to su prvi tabači sa vitlom na ovim prostorima, koji će dodatno poboljšati kvalitet skijaških staza.

Stojanovićeva je podsjetila da se OC „Jahorina“ u proteklom periodu modernizovao izgradnjom dva šestosjeda i vještačkim osnježavanjem dijela skijališta staza Skočine i prevojnice Ogorjelice jedan i Ogorjelice dva, što je hotelijerima i turističkim radnicima na planini ulilo optimizam da će se Jahorini vratiti stari sjaj kako bi opet mogla da stane rame uz rame sa vodećim svjetskim skijaškim centrima.

„Zahvaljujući ovim aktivnostima u Olimpijskom centru „Jahorina“, biće unaprijeđen kvalitet skijaških staza i poboljšan nivo usluge u predstojećoj zimskoj sezoni 2011/2012″, naglasila je ona i dodala da im je cilj da nastave sa modernizacijom skijališta.

Stojanovićeva je podsjetila da je na Jahorini na raspolaganju više od 20 kilometara skijaških staza, a izbor staza izuzetan, od onih za početnike do staza za vrhunske skijaše, odnosno takozvanih „crnih staza“.

Govoreći o smještajnim kapacitetima, ona je istakla da Olimpijski centar „Jahorina“ raspolaže kompletnim skijalištem i hotelom „Bistrica“ sa 152 komforne sobe i 8 apartmana, te upravlja kompletnim propratnim sadržajima uz stazu.

Prema njenim riječima, Hotel „Bistrica“, osim smještajnog dijela, raspolaže nizom sadržaja i usluga koje boravak gostiju čine ugodnim, a to su zatvoreni bazen, saune, teretane, zabavni saloni, večernji muzički programi…

„I ove godine idemo sa sniženjem cijena u smještajnom dijelu. Cijene pansionskih usluga u Hotelu „Bistrica“ za narednu zimsku sezonu 2011/2012 kretaće se u rasponu od 45 KM do 83 KM“, dodala je ona.

Stojanovićeva je naglasila da su uveli niz pogodonosti i kada je riječ o cijenama ski-pasa, tako da od 10. oktobra do 20. novembra traje akcija prodaje sezonskog ski-pasa sa slikom za odrasle i djecu, koji košta 275 KM umjesto redovnih 550 KM.

Ona je istakla da su ove zimske sezone obezbijedili i besplatno skijanje svake srijede za osnovce od 18. januara do kraja marta: „Za realizaciju besplatnog skijanja potrebno je obezbijediti spisak učenika, a taj spisak treba da ovjere osnovne škole, a grupa mora imati minimum 10 učenika“.

Stojanovićeva je naglasila da su za narednu sezonu uvedeni i popularni ski-pasovi sa poenima, takozvane „tačkice“. Stotinu „tačkica“ košta 100 KM.

Ona je pojasnila u vezi ski-pasa da će čitači – lejzeri skidati četiri poena za korištenje šestosjeda, dva poena za korištenje dvosjeda i jedan poen za korištenje lifta.

„Uvedeni su i novi ski-pasovi tri sata u toku dana, koji koštaju 20 i četiri sata – 25 KM“, naglasila je ona i dodala da se može kupiti i prenosivi ski-pas sa popustom koji umjesto 1.100 KM košta 1.000 KM.

Stojanovićeva je naglasila da je zvanično otvaranje zimske turističke sezone na Jahorini planirano od 2. do 4. decembra.

„Imajući u vidu uz sve to i tradicionalnu gostoljubivost, smatramo da će svi koji dođu na Jahorinu imati razloga za uživanje“, istakla je ona.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare