INlingua: Odžana promocija italijanskog jezika i kulture

0

U subotu, 7. marta u organizaciji Centra za jezike i obrazovanje INlingua (nekadašnji Jezički centar IN) i Udruženja Dante Alighieri, u Tenis centru Ada na Palama, održana je promocija italijanskog jezika i kulture.

U sklopu promocije slušala se italijanska muzika, prikazan je italijanski film, vodila se diskusija o italijanskoj kinematografiji i održan je čas italijanskog jezika.

U zabavnoj atmosferi italijanska kuvarica je održala čas pripreme tipičnih jela Italije, nama dobro poznate pice i raznih vrsta paste. Prisutni su učestvovali u svim aktivnostima i dobili su mogućnost da u toku promocije postanu članovi Udruženja Dante Alighieri Bosna i Hercegovina (ogranak Udruženja iz Rima).

Promociji su prisustvovali Italijani koji trenutno borave u našoj zemlji i nekolicina onih koji su odabrali našu zemlju za stalno mjesto stanovanja, kao i naši ljudi koji su ljubitelji italijanske kulture, jezika i hrane.

Na promociji je potvrđena saradnja između INlingua Centra i Udruženja Dante Alighieri pri organizaciji kurseva i polaganja međunarodno priznatih PLIDA ispita svih polaznika kursa italijanskog jezika u INlingua Centru. Kurs će voditi profesori Italijani. Na prijedlog predsjednika Udruženja i u saradnji sa restoranom u Tenis centru Ada dogovoren je kurs pripremanja specijaliteta italijanske i mediteranske kuhinje.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/in-lingua-promocija-jezika/] width=[54] height=[54] title=[INlingua: Odžana promocija italijanskog jezika i kulture] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare