Inicijativa za postavljanje stacionarnih radara

1

Učesnici Foruma za bezbjednost opštine Pale istakli su danas da je neophodno postavljanje stacioniranih radara na području ove lokalne zajednice s ciljem poboljšanja bezbjednosti u saobraćaju.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da su na sjednici Foruma za bezbjednost donijeli niz konkretnih zaključaka u vezi sa bezbjednošću saobraćaja.

„Najvažnije jeste da bude pokrenuta inicijativa prema Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske da bude postavljen određen broj stacionarnih radarskih sistema na problematičnim lokacijama na području Pala“, istakao je Jugović.

On je precizirao da bi radari bili postavljeni na lokaciji LJubogošta-Rogoušići, kod restorana „Dva goluba“ na ulazu u Pale i na magistralnom putu kod Osnovne škole „Pale“.

Prema njegovim riječima, pristupiće se i izradi strategije za bezbjednost saobraćaja s ciljem detaljnog uređenja ove oblasti.

„Nadležno opštinsko Odjeljenje u saradnji sa saobraćajnom policijom radiće na rekonstrukciji i signalizaciji semafora, posebno kod gradske kafane prema Jahorini. Opština će semafore koji su u nadležnosti lokalne zajednice rekonstruisati u toku iduće godine“, naveo je Jugović.

On je dodao da će, u saradnji sa Centrom za socijalni rad i osnovnim školama, biti pokrenuto više preventivnih aktivnosti s ciljem sprečavanja konzumiranja narkotičkih sredstava, alkohola.

Sastanku Foruma za bezbjednost prisustvovali su predstavnici policije, Civilne zaštite, osnovnih i srednjih škola, Boračke organizacije, Doma zdravlja, Crvenog krsta, te mjesne zajednice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments

Apsolutno podržavam inicijativu da se postave stacionirani radari…
Ali isto tako treba natjerati lokalne policajce da rade svoj posao, da se odnose prema svim učesnicima u saobraćaju. Ne da puštaju razne sumnjive tipove, višestruke povratnike u pravljenje teških saobračajnih prekršaja, nasilničke voženje i ugrožavanja drugi učesnika u saobraćaju. Toga smo svi svakodnevno svjedoci.
Katastofalna je situacija u saobraćaju na području opštine Pale. Tome znatno doprinose lokalni policajci koji ne sankcionišu lokalne „džibere“ koji divljaju svakodnevno na našim ulicama!
Ali moramo se i mi konačno probuditi i aktivirati, snimati i puštati snimke u elektonskim medijima nek vide organi reda kako se ponašaju lokalni klošari, kreteni, koji neprestano ugrožavaju našu djecu na ulicama Pala.
Spoštovanjem, dragi sugrađani.