Informatička oprema za OŠ „Jovan Dučić“ u Kasindolu Istočno Sarajevo

0

ISTOČNO SARAJEVO – Direktor Osnovne škole /OŠ/ „Jovan Dučić“ u Kasindolu u Istočnoj Ilidži Milenko Kubatlija i projekt-menadžer Centra za obrazovne inicijative „Korak po korak“ /“Step by Step“/ Nedim Krajišnik potpisali su danas ugovor o donaciji informatičke opreme u okviru projekta „Obrazovanje za društvenu pravdu“.

Kubatlija je istakao da će ova oprema, koja se sastoji od softvera, foto aparata i ha-de kamera, dobro doći učenicima da steknu nova znanja koja će moći da razmijenjuju sa onim iz drugih škola u BiH.

On je napomenuo da udžbenik više nije jedini izvor znanja, te da savremena informaciona tehnologija i internet pružaju veće mogućnosti za unapređivanje znanja.

Prema njegovim riječima, u ovom projektu angažovano je stotinjak učenika.

Krajišnik je naglasio da je kroz projekat „Obrazovanje za društvenu pravdu“, koji finansira USAID, sa oko 120.000 KM, u 19 škola obezbijeđena informatička oprema koja će im pomoći u kvalitetnijem obrazovanju.

„Već 20 godina promovišemo kvalitetno obrazovanje u BiH i želimo da informacionu tehnologiju dovedemo u funkciju učenja kod djece“, istakao je Krajišnik i dodao da su i nastavnici prošli obuku da bi mogli kvalitetno da rade sa djecom.

On je naveo da će računari, savremeni softveri za učenje, kamere i ostala tehnologija, poslužiti djeci kao alat za istraživanje, kritičko promišljanje i traganje za dobrim pričama i ljudima u svojim i drugim zajednicama, od kojih mogu učiti o najvažnijim vrijednostima – dobroti, solidarnosti, nesebičnosti i poštovanju.

Krajišnik je naglasio da će svi dječiji radovi – snimljeni filmovi, priče, intervjui, novinski članci, fotografije biti dostupni na veb stranici na kojoj će svi zainteresovani moći da vide kako izgleda BiH očima djeteta, odnosno kako djeca zamišljaju budućnost zemlje.

„Projekat traje tri godine i ima za cilj da izgradi obrazovni sistem koji će odražavati viziju jednakosti, pravičnog društva i ohrabruje djecu da sanjaju, stvore viziju i izgrade svoju budućnost u BiH“, naveo je Krajišnik.

On je istakao da OŠ „Jovan Dučić“ mnogo radi na unapređenju kvaliteta obrazovanja, te da se zato odlučila da bude dio projekta „Obrazovanje za pravično društvo“.

Krajišnik je pohvalio menadžment i nastavnike koji imaju jedinstvenu misiju da djeca maksimalno dostignu svoje kapacitete.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare