Indijski ambasador sa zvaničnicima Milića, Vlasenice i Srebrenice

0
Indijski ambasador sa zvaničnicima Milića, Vlasenice i Srebrenice

MILIĆI – Ambasador Indije u BiH Raul Čabra danas je posjetio opštinu Milići, gdje je razgovarao sa zvaničnicima opština Milići, Vlasenica i Srebrenica, kao i narodnim poslanikom iz Milića Radovanom Viškovićem.

Indijskog zvaničnika pozdravio je načelnik opštine Momir Lazarević, koji je istakao da je Indija četvrta ekonomija svijeta i da svojim investicijama može dati snažnu podršku ekonomskom razgoju regiona.

„Opština može ponuditi svim zainteresovanim investitorima bez naknade sve što je u našoj nadležnosti, s ciljem da zaposlimo što veći broj građana. Ovdje smo pozvali i predstavnike opština Vlasenica i Srebrenica, jer smatramo da veće projekte ne možemo realizovati sami već zajedno sa komšijama“, rekao je Lazarević novinarima.

Narodni poslanik u parlamentu Republiike Srpske Radovan Višković rekao je novinarima da je indijskom ambasadoru predstavio potencijale koje ova regija ima, od šuma, rude, vode, hidropotencijala, do poljoprivrede.

„Vi znate da je regija Birač među značajnijim proizvođačima maline, kupine i jagode, pa smo i to prezentovali njegovoj ekselenciji da bi se možda ovdje pojavio neki investitor iz Indije, koji bi gradio hladnjače i sutra te proizvode plasirao i na indijsko tržište“, rekao je Višković.

Višković je podjetio da Kompanija „Boksit“, kao nosilac razvoja opštine i regije, već ima svoje poslovno predstavništvo u Kini i da je ovlašteni predstavnik i distributer značajnih kineskih kompanija na ovim prostorima.

„Ako je jedna velika Kina prepoznala Kompaniju `Boksit`, Miliće i ovu regiju da s nama radi onda ne vidim problem da ne možemo takvu ili sličnu saradnju ostvariti i sa Indijom“, rekao je Višković.

Ambasador Indije u BiH Raul Čabra rekao je novinarima da je sa domaćinima razgovarao o svim aspektima moguće saradnje između ovog regiona i Indije.

„Iskoristio bih ovu priliku da vas pozovem na forum Indija-Evropa, koji će biti održan početkom marta u Delhiju i predstavljaće sjajnu priliku da povećate mogućnosti saradnje vaših investitora sa našim investitorima“, rekao je Čabra.

Čabra je u Milićima boravio povodom obilježavanja 15 godina rada Omladinskog centra Milići, a u Domu rudara u ovom mjestu večeras će biti održano veče indijske kulture.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare