Imovina „Intala“ biće prodata neposrednom pogodbom

0

MILIĆI – Nakon 14 neuspješnih licitacija, imovina stačajnog dužnika Fabrike montažnih kuća „Intal“ iz Milića biće ponuđena na prodaju neposrednom pogodbom, rekao je Srni stečajni upravnik Mlađen Petković.
Petković je objasnio da je ovu odluku donijela Skupština povjerilaca fabrike na sjednici koja je održana juče u Okružnom privrednom sudu u Istočnom Sarajevu i da su saglasnost na odluku dali i najveći povjerioci nekadašnje fabrike iz Milića – Poreska uprava Republike Srpske i „Nova banka“.

„Skupština je odlučila da se prodaja imovine vrši neposrednom pogodbom, i to posebno oprema, posebno nekretnine. Imovina će biti ponuđena po cijeni koju će odrediti Odbor povjerilaca, s tim što ona ne može da bude niža od 20 odsto od umanjene cijene fabrike koja je ponuđena na posljednjoj licitaciji“, rekao je Petković.

Petković je podsjetio da su prilikom uvođenja stečajnog postupka vještaci građevinske i mašinske struke procijenili tržišnu vrijednost imovine „Intala“ na 4.200.000 KM, da bi, nakon neuspješnih licitacija, početna prodajna cijena na posljednjoj javnoj prodaji bila umanjena na trećinu tržišne, odnosno na 1.400.000 KM.

Petković je dodao da će uskoro biti zakazana sjednica Odbora povjerilaca na kojoj će biti dogovreni dalji koraci u stečajnom postupku u nekadašnjoj fabrici montažnih kuća.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare