Imenovan organizacioni odbor 13. Festivala mladih 2017

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predstavnici gradova Istočno Sarajevo i Sarajevo, te Olimpijskog komiteta BiH potpisali su Odluku o imenovanju članova Organizacionog odbora za održavanje 13. Evropskog zimskog olimpijskog festivala za mlade 2017.Odluku su u Sarajevu potpisali gradonačelnici Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija i Sarajeva Ivo Komšić, te predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Siniša Kisić.

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić, koji je u Samardžijino ime prisustvovao ovoj ceremoniji, rekao je da Festival mladih 2017. predstavlja veliku šansu za saradnju i razvoj oba grada i promociju njihovih sportsko-rekreativnih i turističkih kapaciteta i potencijala.

„Nadamo se da će organizacija Festivala mladih biti uvod u ponovnu organizaciju Zimskih olimpijskih igara u BiH kada za to dođe vrijeme. Pokazali smo 1984. godine da znamo i možemo da organizujemo i najveća svjetska takmičenja“, istakao je Lučić.

Gradonačelnik Sarajeva izrazio je uvjerenje da će dva grada uspjeti da se dobro pripreme i da će ovo takmičenje biti organizovano na najvećem mogućem nivou.

Prema njegovim riječima, današnja ceremonija dio je realizacije preuzetih obaveza od Evropskog olimpijskog komiteta, a uskoro će uslijediti i formiranje operativnog Izvršnog odbora takmičenja.

Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH najavio je da će u februaru 2017. godine u BiH stići mladi sportisti iz 49 država, koji će se takmičiti u osam sportskih disciplina.

„Ovo je veoma zahtjevan projekat koji stoji pred oba grada, ali i pred Olimpijskim komitetom BiH, koji je suorganizator Festivala mladih. Riječ je o jednom od najvećih sportskih takmičenja, od organizacije Zimskih olimpijskih igara 1984. godine u Sarajevu“, naglasio je Kisić.

On je dodao da će se u realizaciju Festivala mladih, osim Sarajeva i Istočnog Sarajeva, uključiti i predstavnici oba entiteta i vlasti na nivou BiH, s ciljem pune promocije i afirmacije sporta i omladine u BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare