Ilić: Podrška domaćim autorima za učešće na regionalnim festivalima

0

BANJALUKA – Audio-vizuelni centar Republike Srpske ove godine pružiće podršku filmskim stvaraocima na regionalnim i međunarodnim filmskim festivalima i sličnim događajima finansiranjem i sufinansiranjem troškova, izjavila je Srni vršilac dužnosti direktora Centra Anja Ilić.

Ilićeva je pojasnila da će biti finansirani, odnosno sufinansirani, troškovi kotizacije prijave za učešće domaćih filmova na festivalima, troškovi učešća autorske i glumačko-producentske ekipe domaćeg filma na međunarodnim festivalima i troškovi učešća domaćih stvaralaca na inostranim i regionalnim radionicama, trening programima, pičing forumima i sličnim aktivnostima.

„Učešće domaćih filmskih stvaralaca na regionalnim i međunarodnim događajima smatramo veoma važnim i želimo da upoznamo naše autore, producente i filmske radnike sa ovim mogućnostima, kao i da ih pozovemo da se obrate Audio-vizuelnom centru Republike Srpske sa prijedlozima da bismo podržali njihovo učešće“, izjavila je Ilićeva.

Ilićeva je istakla da domaći filmski stvaraoci sada imaju priliku da predstave svoje filmove na najprestižnijim regionalnim i međunarodnim festivalima i stručno i profesionalno se usavršavaju na različitim radionicama uz podršku Audio-vizuelnog centra.

„Na raspolaganju smo za sve informacije i pojašnjenja u vezi sa ovim mogućnostima“, rekla je Ilićeva.

Ona je napomenula da je poznato da su filmski festivali najbolje platforme za promociju filmova, razmjenu iskustava i umrežavanje sa filmskim profesionalcima iz cijelog svijeta, a veoma često i odskočna daska mnogim mladim talentima i filmskim autorima u razvoju karijere.

Sva uputstva su dostupna na veb-stranici Audio-vizuelnog centra Republike Srpske /www.avcrs.com/.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare