Iguman Georgije obezbijedio pakete za 30 porodica

0

SOKOLAC – Na Sokocu je danas podijeljeno 30 paketa sa osnovnim životnim namirnicama za 30 porodica iz kategorije lica sa posebnim potrebama, socijalno ugrožene i višečlane porodice koje je obezbijedio iguman Georgije iz Manastira Svete Trojice u Ozerkovićima.

Član sokolačkog Udruženja za pomoć licima sa posebim potrebama „Podrška“ Svjetlana Borovčanin rekla je Srni da je iguman Georgije izrazio želju da u susret prazniku Hristovog rođenja pomogne porodicama koje su u stanju socijalne potrebe.

„Zahvalni smo igumanu Georgiju za pomoć, a još više Gospodu što je njegovom voljom došao ovakav duhovnik na naše prostore da nas duhovno okrepljuje i širi ljubav. Ostajemo uz njegov blagoslov da čuvamo vjeru pravoslavnu i pomažemo jedni druge“, istakla je Borovčaninova.

Prema njenim riječima, paketi za 30 porodica iz kategorija lica sa posebnim potrebama, socijalno ugroženih, te višečlanih porodica danas su uručeni zahvaljujući volonterima – članovima Planinarskog društva „Glasinac“ i Udruženja građana „Sveti Vasilije Ostroški“ sa Sokoca.

Borovčaninova je naglasila da je Manastir Svete Trojice u Ozerkovićima danas mjesto okupljanja vjernika, dobronamjenih i mladih ljudi, molitveni dom koji svakim danom privlači veći broj pravoslavnih vjernika.

U Manastiru Svete Trojice u Ozerkovićima kod Sokoca, osim kopije ikone Majke Božije Jerusalimske, čuva se i dio moštiju Svetog Dimitrija.

Manastir je izgrađen na tromeđi opština Sokolac, Rogatica i Pale i osveštan 2005. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare