Igračke i slatkiši za djecu iz vrtića

0

Načelnik opštine Pale Boško Jugović posjetio je danas Dječiji centar “Bubamara” na Palama i poklonio didaktički materijal, igračke i slatkiše djeci iz fočanskog vrtića “Čika Jova Zmaj” koji su u trodnevnoj posjeti paljanskom vrtiću.
Jugović je rekao novinarima da je ovo danas lijep trenutak i da se niko više ne zna radovati prijateljstvu kao djeca.

On je zahvalio fočanskom vrtiću iz kojeg je stiglo dvadesetak djece u trodnevnu posjetu Palama kako bi uživali u ljepotama ove lokalne zajednice i zimskim radostima.

Direktor Dječijeg centra “Bubamara” Pale Slavka Brezo rekla je da u njihovom vrtiću borave djeca iz vrtića “Čika Jova Zmaj” iz Foče, s ciljem razmjene iskustava i druženja, kako djece, tako i vaspitačica.

Brezo je navela da će mališani posjetiti Ravnu planinu, Jahorinu, Brus na Trebeviću, te da će se u “Bubamari” truditi da budu pravi domaćini i da se oni osjećaju kao u svojoj kući.

Ona je dodala da je načelnik opštine za goste donio poklone, a za paljanski vrtić slatkiše kojima će se svi zajedno večeras poslužiti na žurci.

Brezo je naglasila da je Dječiji centar “Bubamara” započeo upis za tromjesečni “Program za djecu u godini pred polazak u školu” koji se realizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske.

Direktor fočanskog vrtića “Čika Jova Zmaj” Slađana Vladičić rekla je da taj vrtić ima višegodišnju saradnju sa vrtićem “Bubamara” sa Pala, koja se realizuje u okviru stručnih usavršavanja.

“Već drugu godinu imamo priliku da naši mališani borave u paljanskom vrtiću, posjete Jahorinu, Ravnu planinu, Trebević i uživaju u zimskim radostima”, rekla je Vladičićeva.

Ona je zahvalila direktorici Brezo što je sve učinila da se osjećaju kao u svojoj kući, te načelniku Jugoviću koji je izdvojio vrijeme i posjetio ih, dodajući da je to dokaz da opština Pale vodi računa o predškolskom vaspitanju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments