I hor OŠ „Petar Petrović NJegoš“ partner predsjednika Srpske

0

STOČNA ILIDŽA – Hor Osnovne škole „Petar Petrović NJegoš“ iz opštine Istočna Ilidža, sastavljen od učenika od šestog do devetog razreda i vođe Aleksandra Harta, učestvovaće u 10. humanitarnoj manifestaciji „S ljubavlju hrabrim srcima“, koja se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović.

Hart, koji je nastavnik muzičke kulture u ovoj školi, izjavio je Srni da su oduševljeni i zahvalni jer su dobili poziv predsjednika Republike za učešće na ovoj manifestaciji.

On je podsjetio da su lani izrazili želju da učestvuju u ovoj humanitarnoj manifestaciji, a sada im se i ostvarila želja da budu partneri predsjednika Srpske u ovom bitnom projektu.

„Velika je odgovornost, ali i sreća što možemo da pomognemo našim drugarima da dobiju centre u kojima će moći da se razvijaju kako treba i imaju priliku za bolji život i obrazovanje. Pripreme za nastup su u toku i ubrzo ćemo odlučiti koju kompoziciju ćemo izvesti. Uvježbavamo uz pratnju klavira, ali će nastup u Banjaluci, vjerovatno, biti bez instrumentalne pratnje“, pojasnio je Hart.

Hart je napomenuo da hor čine djevojčice od šestog do devetog razreda i na nastupu u Banjaluci bi trebalo da bude 18 učesnika.

On je naveo da su u maju nastupili u Banskom dvoru u Banjaluci na republičkom takmičenju i osvojili drugo mjesto, te izrazio radost zbog prilike za ponovni nastup u tom kulturnom centru.

„Horovođa sam šest godina i od tada smo nastupali na raznim manifestacijama i takmičenjima, a jedan od najzapaženijih je pomenuto republičko takimičenje. Nadam se da ćemo popraviti taj rezultat već na nekom od sljedećih takmičenja“, istakao je Hart.

Hart je istakao da imaju dovoljno vremena da se pripreme za nastup, a za sada imaju dvije probe sedmično.

Učenice devetog razreda u Osnovnoj školi „Petar Petrović NJegoš“ iz Istočne Ilidže Andrea Tošić i Ana Kovačević istakle su da im učešće u manifestaciji „S ljubavlju hrabrim srcima“ mnogo znači, te se nadaju da će dati značajan doprinos akciji i pomoći onima kojima je to potrebno.

„Ovo je jedan od najvažnijih nastupa za naš hor, jer ima najljepšu poruku i od velikog je značaja. Od drugog razreda sam član hora. Volim da pjevam i ovo je dobar način provođenja vremena, a u ovom slučaju ima i humanitarni karakter“, istakla je Tošićeva.

Kovačevićeva je dodala da postoji određena doza pozitivne treme i da će dati sve od sebe da nastup bude kvalitetan.

„Želim da pozovem ljude dobre volje da pozovu broj 1411 kako bi pomogli onima kojima je to potrebno“, istakla je Kovačevićeva.

Sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji „S ljubavlju hrabrim srcima“ biće iskorištena za izgradnju dnevnih centara za djecu sa smetnjama u razvoju u Banjaluci i Trebinju.

Partneri predsjednika Republike i u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji su mladi umjetnici iz različitih dijelova Republike Srpske, koji će svojim umjetničkim performansom pokušati da zajedničkim snagama obezbijede pomoć za drugare.

Ministarstvo finansija Republike Srpske je kod Komercijalne banke Banjaluka za uplate donacija fizičkih i pravnih lica otvorilo račun posebnih namjena „S ljubavlju hrabrim srcima“, a broj je 571-010-00002700-15.

Donatorsko veče biće održano 22. decembra u 17.00 časova u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare