I dalje potopljeno poljoprivredno zemljište

0

SOKOLAC – Na Podromaniji kod Sokoca poljoprivredno zemljište je i dalje potopljeno zbog izlivanja bujičnih potoka i aktiviranja podzemnih voda, a vode ima i u podrumima nekoliko kuća, kao i oko privrednih objekata.


U Područnom odjeljenju Civilne zaštite u Sokocu danas je Srni rečeno da su građevinske mašine na terenu i u slučaju većeg nadolaska vode radiće na prokopavanju kanala.

Na području opštine Han Pijesak nema električne energije na dvije trafostanice koje snabdijevaju strujom Podžeplje i Laze koje strujom snadbijevaju oko 40 domaćinstava, navode u Civilnoj zaštiti.

Bujični potok u mjestu Podžeplje oštetio je put u dužini 60 metara i kada se voda povuče očekuje se da će biti saniran.

U Rogatici je stanje stabilno, rijeka Rakitnica povukla se u korito sa potopljenog zemljišta u Zaganovićima i Pješevica, ali je ostavila iza sebe mulj, te će biti potrebno izvršiti sanaciju terena.

U Crvenom krstu u Sokocu u toku je akcija prikupljanja higijenskih i paketa sa hranom, odjećom i obućom od građana i privrednih subjekata, te će pomoć biti upućena na poplavljena područja prema prioritetima koje će odrediti republički Crveni krst – u Bijeljinu i Šekoviće.

Za ugrožena mjesta u Bijeljini prikupljanje pomoći organizovao je i Crveni krst u Rogatici u saradnji sa Opštinskim štabom Civilne zaštite.

Rukovodilac Opštinskog štaba Civilne zaštite Milenko Janković rekao je danas Srni da su do sada upućena dva kamiona pomoći – po jedan u Bijeljinu i u Bratunac.

On je napomenuo da je u Bijeljinu upućen dio rogatičke Vatrogasne jedinice sa vatrogasnim vozilom koje radi ispumpavanju vode.

(www.palelive.com / Srna / Foto: opstinasokolac.net)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare