I dalje bez grijanja

0

HAN PIJESAK – Dom zdravlja u Han Pijesku i dalje nema grijanja jer nije obavljena rekonstrukcija peći i odžaka, iako je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite za te poslove obezbijedilo oko 19.000 KM.

Za rekonstrukciju je zaduženo preduzeće “Vranica” iz Pala.

Direktor Doma zdravlja Slaviša Mirović rekao je danas Srni da se pacijenti i medicinsko osoblje smrzavaju po ordinacijama i hodnicima, a laboratorijski instrumenti moraju se zagrijavati na peći na struju.

Mirović je istakao da je “Vranica” obavila rekonstrukciju objekta Doma zdravlja 2009. godine i da su tada uočeni nedostaci na peći za grijanje i odžacima, te se već treću godinu zaposleni i pacijenti smrzavaju.

Za zagrijavnje oko 1.000 metara kvadratnih korisnog prostora treba obezbijediti oko 100 tona uglja, vrijednosti 20.000 KM, kaže Mirović, te dodaje da bi taj novac trebalo da obezbijedi opština.

Mirović je podsjetio da je Dom zdravlja nabavio 100 besplatnih vakcina protiv sezonskog gripa za pacijente dijabetičare, one koji idu na dijalizi, kao i za pacijente koji su imali operacije na srcu, cističnu fibrozu pluća.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments