Humanitarno veče za guslara Sašu Laketića

0

SOKOLAC – Na Sokocu će večeras biti održano humanitarno guslarsko veče da bi se prikupila pomoć za liječenje guslara Saše Laketića, rekli su Srni u Organizacinom odboru.

Na ovoj način, višestrukom guslarskom prvaku Srbije i srpskih zemalja žele pomoći učesnici-guslari Kosta Plakalović, Miladin Pandurević, Miljan Rađenović, Žarko Milić, Đorđe Tanović, Batrić Jokanović, Radomir /Saše/ Laketić, Vukan Đuka, Dragan Plakalović, Ilija Bakmaz, Darko Lečić, Milan Ninković i Tomislav Pržulj.

U programu će učestovati sokolačka izvorna grupa Kulturno-umjetničkog društva „Zavičaj“ i pjesnici Milanko Borovčanin Romsok sa Sokoca i Saša Nikolić Sale sa Pala.

U Duhovnom centru „Romanijska Lazarica“, koji je organizator ove humanitarne guslarske večeri, ističu da će sredstva prikupljena od ulaznica i dobrovoljnih priloga biti proslijeđena za liječenje Laketića, koji živi u Obrenovcu.

Humanitarno guslarsko veče počeće u 19.00 časova, a cijena ulaznice je pet KM.

Saša Laketić rođen je u Pljevljima /Crna Gora/ 1967. godine i, nakon više društava u kojima je bio zbog promjene mjesta boravka, sa prijateljima je osnovao guslarsko društvo „Nikola Tesla“ u Obrenovcu 1999. godine, jedno od najboljih u tri srpske zemlje.

U Duhovnom centru „Romanijska Lazarica“ kažu da je Laketić za 28 godina, koliko se bavi pjevanjem uz gusle, četiri puta bio prvak Srbije, jednom pobjednik regionalnog takmičenja u Beogradu i tri puta prvak srpskih zemalja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare