Humanitarna priredba povodom dana volontera

0

U Kulturnom centru na Palama sinoć je, povodom Međunarodnog dana volontera, održana humanitarna priredba, a sredstva prikupljena od prodaje ulaznica biće iskorištena za kupovinu paketa socijalno ugroženim licima.
Organizator četvrte priredbe humanitarnog karaktera je Opštinski odbor Crvenog krsta Pale, koji je na ovaj način obilježio i Međunarodni dan volontera.

Sekretar Crvenog krsta Pale Jelena Petrović istakla je da je i ovo način da se motivišu mladi, koji se od osnovne škole uključuju u humanitarne akcije, da bi ih, kada odrastu, imali kao vrijedne saradnike.

Ona je istakla da volonteri svojim radom doprinose svim segmentima društva i da nisu plaćeni za svoj rad ne zato što nema sredstava, već zato što se taj rad ne može procijeniti.

„Vrijednost volontiranja je velika, jer se volonteri odriču slobodnog vremena i ulažu svoj rad u humane stvari. Svaki trenutak posvećen djetetu ometenom u razvoju, staroj osobi, bolesnima, edukaciji mladih, akciji skupljanja krvi je neprocjenjiv i dovoljan povod da se ta djeca nagrade“, ocijenila je Petrovićeva.

Ona je navela da su volentiri zanemareni u društvu, zbog čega se Crveni krst trudi da animira javnost i institucije u lokalnoj zajednici da bi njihov rad bio cijenjen i poštovan.

„Želimo da podstaknemo ljude da ih stimulišu, jer su to djeca i omladinici koji imaju volju i želju da rade, a posvećuju svoje vrijeme onima kojima je pomoć najpotrebnija“, rekla je Petrovićeva.

Večeras su dodijeljene zahvalnice najvrednijim volonterima u ovoj godini i učesnicima koji su organizovali program za podršku realizacije programskih aktivnosti Crvenog krsta.

Zahvalnice su dobili najistaknutiji volonteri iz kateregorije podmlatka Dajana Mastilović, Marija Šešlija, Ivana Veselinović i Maja Jelić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare