Humana akcija pripadnika centra

0

ISTOČNO SARAJEVO – Više od 30 pripadnika Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo, kao i policijskih stanica u njegovom sastavu, pridružilo se danas humanoj akciji dobrovoljnog davanja krvi, koji je pokrenuo MUP Republike Srpske.
„Imajući u vidu potrebe medicinskih ustanova u Republike Srpske za obnavljanjem zaliha krvi, MUP je i ove godine odlučilo da organizuje akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija traje tri dana, tako da očekujemo da će broj dobrovoljnih davalaca biti i veći“, rekla je portparol CJB Istočno Sarajevo Danka Tešić.

Ona je napomenula da će pripadnici ovog centra krv darivati u kliničkim centrima Kasindo i Foča.

„Pripadnici Centra daruju krv onima kojima je najpotrebnija i na taj način izražavaju ne samo visok stepen profesionalizma, već i humanu ulogu“, navela je ona.

Ona je podsjetila da su pripadnici CJB organizovali akciju doborovoljnog darivanja i u aprilu ove godine povodom Dana policije, ali da imaju i redovne davaoce krvi.

Načelnik policije CJB Istočno Sarajevo Borko Mišović, koji je danas darivao krv, rekao je da je ovo način da se pomogne svim ljudima kojima je krv potrebna za zdravlje i spašavanje života.

Šef Službe za transfuzije krvi bolnice Kasindo dr Mirna Milošević Ašana rekla je da su zalihe krvi ove službe na zadovoljavajućem nivou, ali da svaka darovana doza krvi puno znači i službi i pacijentima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare