Hrstićeva: preduzeće „Smrčak“ – značajan izvoznik

0

ZVORNIK – Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Maida Ibrišagić-Hrstić rekla je danas da će zvorničko preduzeće za otkup, preradu i promet gljiva, ljekovitog bilja i šumskih plodova „Smrčak“ biti uvršteno u časopis Ministarstva „Najbolje iz Srpske“, koji će se naći na svim sajmovima na kojima Srpska učestvuje.
Ona je rekla da je „Smrčak“ respektabilna firma koja uglavnom sav proizvodni program izvozi, zbog čega je jako značajna za Republiku Srpsku.

„Ovo je jedna od boljih firmi u Republici Srpskoj, koja posluje veoma pozitivno. I prije dolaska imala sam informacije da dobro radi, ali nakon današnje posjete, fascinirana sam kako se odvija proizvodnja i kako rade“, rekla je Srni Hrstićeva, koja je „Smrčak“ posjetila zajedno sa načelnikom opštine Zvornik Zoranom Stevanovićem.

Ona je istakla da je posjeta upriličena povodom provođenja Strategije razvoja trgovine Republike Srpske do 2015. godine, u okviru koje će biti izrađen časopis „Najbolje iz Srpske“, a tema u njemu će biti firme koje se bave prehrambenom proizvodnjom.

„Časopis će se naći na svim sajmovima na kojima učestvuje Republika Srpska, a biće distribuiran i u naša predstavništva, putem kojih će biti dostupan u cijelom svijetu. Cilj je prezentacija naših proizvodnih firmi i prehrambenih proizvoda putem časopisa u cijelom svijetu kako bi im omogućili da prošire tržište“, napomenula je Hrstićeva.

Ona je rekla da je danas nije posjetila preduzeće „Daž Aleksandrija“, jer je u remontu, ali će se i ova firma naći u časopisu, jer je, veliki izvoznik.

Vlasnik „Smrčka“ Miladin Mijatović rekao je da je prosječni godišnji kapacitet preduzeća oko 100 tona svježe gljive, 35 tona sušene i 30 tona zamrznute, te oko 40 tona različitog ljekovitog sušenog bilja i oko 50 tona ostalih šumskih plodova, voća i povrća.

On je dodao da su kupci njihovih proizvoda iz Austrije, Švajcarske, NJemačke, Italije, Francuske, Španije, Holandije i Švedske.

Ministar Ibrišagić-Hrstić u okviru današnje radne posjete Zvorniku prethodno se sastala sa načelnikom opštine Stevanovićem, sa kojim je razgovarala o budućoj saradnji u oblasti turizma.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare