Hrstić: Jahorina mora da živi cijele godine

0

Vlada Republike Srpske od nove uprave Olimpijskog centra „Jahorina“ očekuje da predloži nove pravce razvoja, koji podrazumijevaju da Jahorina živi cijele godine, rekla je ministar trgovine i turizma Maida Ibrišagić – Hrstić.


Hrstićeva je naglasila da se od novog menadžmenta očekuju bolji rezultati, te istakla da će uskoro biti sjednica skupštine akcionara OC „Jahorina“ na kojoj će se akcionari izjasniti o planovima, te da će se i Vlada uskoro izjasniti sa svojim zaključkom, jer je riječ o planini od koje se očekuju značajni prihodi.

„OC „Jahorina“ je prošlu zimsku sezonu imao znatno manje prihoda nego godinu ranije, a glavni razlog je nedostatak snijega“, rekla je Hrstićeva za „Euro Blic“.

Ona je dodala da je skraćena sezona uticala na cijeli turistički sektor.

Hrstićeva je istakla da je okosnica razvoja turizma formiranje konkretnih turističkih proizvoda kako bi se povećao broj dolazaka turista u svim opštinama Republike Srpske, a samim tim i promet u turizmu i ugostiteljstvu.

Ona je navela da su strategijom razvoja turizma do 2020. date smjernice za dalji razvoj, a koji se, između ostalog, odnose na smanjenje sive ekonomije u turizmu i ugostiteljstvu, jačanje promocije u zemlji i inostranstvu.

Osvrćući se na formiranje cijena na tržištu, Hrstićeva je rekla da Ministarstvo ima neznatna ovlašćenja u smislu regulacija cijena.

„Zakonske mogućnosti smo iskoristili, pa smo tako ograničili maržu na osnovne životne namirnice, kao i sprečavanje monopola“, ističe Hrstićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare