Hodočasnika Majkića primio zamjenik gradonačelnika

0

ZVORNIK – Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović ugostio je danas hodočasnika Mirka Majkića iz Banjaluke, koji je 19. juna krenuo na put do manastira Ostrog, dugačak oko 700 kilometara s ciljem prikupljanja pomoći za liječenje Milane Gajić, oboljele od Laforine bolesti.
Majkićev cilj je da na ovaj način animira ljude da se priključe akciji prikupljanja pomoći za liječenje Milane Gajić tako da ih što više pozove humanitarni broj 1432 i donira jednu marku.

Na putu do velike svetinje, u gradovima i opštinama on obilazi i načelnike i gradonačelnike sa molbom da i oni uplatom određenog iznosa daju doprinos u liječenju Milane. Tako će biti sve do Foče.

Ivanović je istakao da je Majkićev čin vrijedan svakog poštovanja kojim pokazuje plemenitost i humanost i dodao da ne postoje neizvodive misije kad je o pravom motivu riječ.

„Nadam se da na vašem putu nećete nailaziti na teškoće i da ćete realizovati svoj cilj onako kako ste planirali, stići do Ostroga, ali i prikupiti dovoljno novca za Milanino liječenje. Iz Gradske uprave Zvornik imate podršku i ovdje ste uvijek dobrodošli“, istakao je Ivanović.

Majkić je rekao da je prezadovoljan prijemom u Gradskoj upravi Zvornik.

„Zahvaljujem i gradonačelniku i njegovom zamjeniku, prelijepo sam dočekan, obezbijedili su mi odlične uslove za odmor i oni, kao i načelnici koje sam već obišao, pokazuju svoju humanu stranu i učestvuju u ovoj akciji podrške Milani Gajić i hvala svima od srca“, rekao je Majkić.

Ističući da će Gradska uprava Zvornik uplatiti određeni iznos na žiro-račun Milane Gajić, Majkić je rekao da su i njemu uručili novčanu pomoć da ima u toku hodočašća za hranu i za prenoćište, tamo gdje ga ne obezbijedi, kao i za saniranje žuljeva na nogama.

Majkiću koji se godinama bavi humanitarnim radom, ovo je treće hodočašće. U 2012. godini godine išao je do manastira Ostrog, a 2013. godine do Zubinog Potoka na Kosovu i Metohiji.

NJegov plan je da 6. ili 7. jula stigne do manastira Ostrog i da se pokloni moštima Svetog Vasilija Ostroškog, što će zavisiti i od vremenskih prilika i njegovog zdravstvenog stanja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare