Hodočasnici pješačili do manastira u Knežini

0

SOKOLAC – Šezdesetak hodočasnika jutros je sa Sokoca prepješačilo do manastira u Knežini kako bi prisustvovali manastirskoj slavi – Svetom caru Konstantinu i carici Jeleni.
Organizator ovog pokloničkog puta je Udruženje građana „Sveti Vasilije Ostroški“.

Potpredsjednik Udruženja Mladen Cvijetić rekao je Srni da su jutros oko 6.00 časova iz porte Crkve Svetog proroka Ilije poklonici pješke krenuli na put od 12 kilometara, a u koloni su bili uzrasti od sedam do 70 godina.

Svetu liturgiju povećenu Svetom caru Konstantinu i carici Jeleni služio je jeromonah Andrej, nastojatelj manastira na Ravnoj Romaniji uz sasluženje sveštenstva i monaštva crkvene opštine Sokolac.

Cvijetić je naveo da je ovo drugo pokloničko putovanje do manastira u Knežini i da će Udruženje nastojati da pohod postane tradicionalan.

On je dodao da će u junu organizovati pokloničko putovanje do manastira u Ozerkovićima, a u avgustu do manastira na Ravnoj Romaniji kod Sokoca.

Manastir u Knežini, osvećen 1989. posvećen je Presvetoj Bogorodici, a manastirska crkva je izgrađena na temeljima više puta obnavljnog hrama o posvećena je Svetom caru Konstantinu i carici Jeleni.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare