Hodočasnici krenuli na pokloničko putovanje u Ostrog

0

Ispred hrama Uspenja Presvete Bogorodice na Palama jutros je dvadesetak hodočasnika krenulo na već tradicionalno, šesto pokloničko pješačko putovanje ka manastiru Ostrog.

Hodočasnici su planirali da put traje deset dana, odnosno da u manastir Ostrog dođu 22. maja, rekla je Srni jedna od učesnica ovog pokloničkog putovanja Branka Kovačević.

Hodočasnicima iz Istočnog Sarajeva i Pala pridružiće se i hodočasnici iz Čajniča.

„U grupi se nalaze četiri djevojke i jedan ratni vojni invalid koji je slijep, a koji je prije šest godina, zajedno sa Ostojom Medićem, inicirao ovo putovanje“, rekla je Kovačevićeva.

Linija kretanja svake godine je različita, a ove godine pješačiće se preko Ustiprače, Čajniča, Pljevalja, Žabljaka, Šavnika i Nikšića. Hodočasnici će noćiti u šatorima i usputnim manastirima.

Sredstva za pokloničko putovanje obezbijeđena su zahvaljujući donatorima, vlasnicima privatnih preduzeća, političkim organizacijama i Mitropoliji dabrobosanskoj.

Srpska pravoslavna crkva i njeni vjernici danas slave praznik Svetog Vasilija Ostroškog čije se mošti kao velika svetinja čuvaju u manastiru Ostrog, u Crnoj Gori, i mjesto su hodočašća za vjernike svih religija.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare