Hodočasnici iz Istočnog Sarajeva i sa Pala krenuli na put ka Hilandaru

1

SOKOLAC – Grupa hodočasnika sa Pala i Istočnog Sarajeva, koju čine ratni vojni invalidi, krenula je u nedjelju na hodočašće, dugo 1.000 kilometara, do Svete Gore i manastira Hilandar u Grčkoj u čast poginulim borcima Vojske Republike Srpske.

Hodočasnici, koji su članovi Udruženja amputiraca Istočno Sarajevo, krenuli su na put nakon jutarnje liturgije u Manastiru Svetog velikomučenika Georgija na Ravnoj Romaniji.

Grupu hodočasnika sa Pala i Istočnog Sarajeva čine učesnici odbrambeno-otadžbinskog rata hadži Igor Vukašinović, Srđan Jeremić, Aco Pejić, Novica Pejić, Goran Elez i Ostoja Medić, koji već 11 godina idu na hodočašća po pravoslavnim svetinjama i zemljama.

Hodočasnike je na put ispratilo rukovodstvo opštine Pale – načelnik Boško Jugović i predsjednik skupštine Siniša Lasica, koji su im poželjeli sretan put.

Predsjednik Udruženja amputiraca Istočno Sarajevo Srđan Jeremić izjavio je Srni ranije da bi put od oko 1.000 kilometara trebalo da traje više od 40 dana.

Hodočašće ima i humanitarni karakter zahvaljujući kompaniji „M:tel“, koja je otvorila humanitarni telefonski broj 1412. Pozivom na ovaj broj građani Republike Srpske i BiH kupovaće korake koje pređu hodočasnici, a prikupljena sredstva biće donirana udruženjima u Srpskoj koja vode brigu o djeci.

Realizaciju ovog hodočašća pomogli su predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković, Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite, grad Istočno Sarajevo, opštine Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža, Pale, Trnovo, brojni privrednici sa područja Istočnog Sarajeva, ali i iz cijele Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Источно Сарајево чине општине Соколац, Пале, Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа, Трново и Источни Стари Град тако да не може да се каже из Источног Сарајева и Пала!