Hemodijaliznim pacijentima dobar tretman, ali nepriznat status

0

ZVORNIK – Načelnik zvorničke opštine Zoran Stevanović rekao je danas da hemodijalizni pacijenti imaju dobar tretman, zahvaljujući modernom Hemodijaliznom centru u Zvorniku, ali da ostaje još dosta problema na kojima teba raditi, a odnose se, prije svega, na poboljšanje njihovog statusa.

Stevanović je, nakon posjete ovom centru i razgovora sa hemodijaliznim pacijentima, rekao novinarima da lokalna zajednica izlazi u susret ovoj kategoriji stanovništva u granicama mogućnosti, ali da se rješavanje njihovog statusa, odnosno poboljšanje njihovih prava, može rješavati na višim instancama.

„Lokalna zajednica može da pomaže Udruženju hemodijaliznih pacijenata Zvornik, ali jednokratno, što ovoj populaciji nije dovoljno, jer, nažalost, teško žive“, rekao je Stevanović i dodao da treba raditi, uopšte, na rješavanju njihovog statusa.

Predsjednik Udruženja hemodijaliznih bolesnika Zvornik Ratko Milošević rekao je da je liječenje hemodijaliznih pacijenata u zvorničkom Dijaliznom centru na veoma kvalitetnom nivou, i da tu nema nikakvih zamjerki, ali da im, osim toga, ništa drugo nije riješeno.

„Tražimo da nas priznaju kao invalide, što praktično jesmo, i zato treba da nam bude riješen status da bismo mogli da ostvarimo prava koja imaju i druga udruženja“, naglasio je Milošević.

Milošević je dodao da u regiji Birač ovo udruženje ima 85 članova, od čega je u Zvorniku 50 hemodijaliznih pacijenata.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare