Helikopterom dostavljeni paketi

0

HAN PIJESAK – Helikopterski servis Republike Srpske dostavio je danas 12 paketa sa hranom i higijenskim materijalom u sela ugrožena snijegom na Han Kramu i Mrkaljima na području opštine Han Pijesak, rekao je Srni direktor Uprave Civilne zaštite Srpske Milimir Doder.
Pomoć ugroženom stanovništvu dostavlja se po nalogu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.Riječ je o klasičnim paketima Crvenog krsta Republike Srpske.

Zamjenik komandanta opštinskog Štaba Civilne zaštite Mile Golijan rekao je Srni da putevi do devet sela u mjesnim zajednicama Pjenovac i Podžeplje na području opštine Han Pijesak nisu prohodni zbog snježnih nanosa, ali se očekuje da će i ovi pravci za dva dana biti prohodni.

On je napomenuo da stanovništo u ugroženim selima ima dovoljne zalihe hrane i nema bolesnih lica, te da na kompletnom području opštine ima struje i vode.

Helikopterski servis juče je dostavio pomoći ugroženom stanovništvu na području opština Sokolac.

Direktor Helikopterskog servisa RS Boban Kusturić rekao je ranije Srni da je kompletno osoblje angažovano u akciji, te da je planirano da tokom dvodnevne akcije bude obavljeno do trideset letova.

Vlada Republike Srpske odobrila je na prošloj sjednici interventnu pomoć od 50.000 KM opštini Han Pijesak, u kojoj je proglašeno stanje elementarne nepogode usljed snježnih padavina.

Opštinski štabovi Civilne zaštite Han Pijesak i Sokolac proglasili su prošle sedmice elementarnu nepogodu zbog visokog snijega koji otežava život stanovnika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare