Helikopter dostavljao pomoć ugroženim u opštinama Sokolac i Han Pijesak

0

SOKOLAC – Helikopterski servis Republike Srpske danas je na Sokocu dostavio 30 paketa za osam sela ugroženih snijegom na području ove opštine, rekao je Srni direktor Uprave Civilne zaštite Republike Srpske Milimir Doder.

On je potvrdio da će pomoć biti dostavljena ugroženim selima Žunovi, Babine, Mangurići, Medojevići, Zgona i drugim.

„Tamo gdje se helikopter ne bude mogao spustiti, paketi će biti bačeni iz vazduha“, naveo je Doder.

Riječ je o klasičnim paketima Crvenog krsta Republike Srpske u kojima se nalaze hrana i higenski paket.

Doder je napomenuo da je situacija na području opštine Sokolac pod kontrolom i da su preduzete sve mjere da se dođe do svakog sela.

Helikopterski servis Republike Srpske danas, po nalogu predsjednika RS Milorada Dodika, dostavlja pakete pomoći ugroženom stanovništvu na području opština Sokolac i Han Pijesak.

Direktor Helikopterskog servisa RS Boban Kusturić rekao je Srni da je kompletno osoblje angažovano u akciji, a planirano je da se danas i sutra obavi do trideset letova.

Vlada Republike Srpske odobrila je na prošloj sjednici interventnu pomoć od 50.000 KM opštini Han Pijesak, u kojoj je proglašeno stanje elementarne nepogode usljed snježnih padavina.

Vlada je zadužila preduzeće „Putevi RS“ da u koordinaciji sa Ministarstvom saobraćaja i veza, osim regionalnih puteva koji su prohodni, budu očišćeni i lokalni putevi u toj, kao i u opštini Kalinovik, ali i ostalim opštinama koje su zavijane.

Opštinski štabovi Civilne zaštite Han Pijesak i Sokolac proglasili su prošle sedmice elementarnu nepogodu zbog visokog snijega koji otežava život stanovnika tih opština.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare