Haos i harmonija u Galeriji Likovne kolonije

0

U Galeriji Likovne kolonije Pale danas je otvorena izložba Radovana Simića, umjetnika digitalne grafike i vajarke Mirjane Vuksanović. Svjetski priznati umjetnici Paljanima će se predstaviti djelima digitalne trodimenzijonalne grafike i skulpturama u željezu.

Simić putem komjuterske grafike donosi priču o savremenom čovjeku i problemima sa kojima se čovjek susreće, dok su djela Mirjane Vuksanović inspirisana formom ptica, napravljenih od željeza starih automobila i mašina.

Radovan Simić je rođen u Bijeljini, a posljednjih 11 godina se posvetio digitalnoj umjetnosti, a značajan broj njegovih radova se nalazi u poznatim svjetskim organizacijama poput WHO, `Comite International` iz Ženeve, IFRC, `MPDL Oxfam` i drugima. On je dobitnik brojnih međunarodnih priznanja i nagrada, a izlagao je u Melburnu, Rimu, Sijetlu, Njujorku, Londonu i drugim svjetskim metropolama. Takođe, svojim skulpturama u svijetu umjetnosti prepoznatljiva je i Beograđanka Mirjana Vuksanović, koja kroz svoje skulpture u napravljenom i zarobljenom svijetu predmeta i konstruisanih naprava traži i pronalazi svoje uporište.

Radovan Simić u svom opusu do sada je imao pedesetak samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i svijetu, dok je Mirjana Vuksanović izlagala na devet samostalnih i 15 kolektivnih izložbi u Republici Srpskoj, Srbiji i Crnoj Gori.

Izložbu radova dvoje umjetnika Paljani će moći da vide do 17. novembra.

www.palelive.com

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare