Han Pijesak traži pomoć u ljudstvu i mehanizaciji

0

HAN PIJESAK – Opštini Han Pijesak, u kojoj je snijeg potpuno paralisao život, hitno je potrebna pomoć u ljudstvu i mehanizaciji, jer su neke mašine paralisali kvarovi, a neke su ostale zametene u pokušaju čišćenja. Pozivi za pomoć stižu sa svih strana, a situaciju na terenu dodatno otežava niska temperatura vazduha, koja je jutros na Han Pijesku iznosila minus 17 stepeni Celzijusovih, a visina snijega je 117 centimetara.

Zamjenik načelnika ove opštine Mile Golijan rekao je da je na terenu samo jedna mašina, a da su odsječena sva sela.

„Danas smo u istoj situaciji kao i prvog dana proglašenja stanja elementarne nepogode. Novi snijeg donio je veće probleme“, naglasio je Golijan.

Dežurni ljekar u Domu zdravlja Han Pijesak Ljubivoje Supić rekao je da je ljudima potrebna medicinska pomoć ili lijekovi.

„Danas smo imali i pozive sa terena. Jutrošnji poziv iz Nevačke nismo mogli da prihatimo zbog zametenih puteva. Iz Malog Polja traže hitnu pomoć u lijekovima. Riječ je o pacijentkinji koja je srčani bolesnik“, naglasio je Supić.

Helikopterski servis Republike Srpske evakuisao je pacijenta iz Nevačke i prevezao ga do bolnice na Sokocu.

Načelnik Civilne zaštite područnog odjeljenja Sokolac Željka Kovačević rekla je Srni da ima mnogo poziva sa terena.

„Ako uspijemo, danas ćemo dostaviti potrebne lijekove u selo Malo Polje, a upoznati smo i o problemu u Podžeplju gdje je potrebna hrana za tromjesečnu bebu“, naglasila je Kovačevićeva, koja je i član posade servisa koji danas iz vazduha pomaže ugroženom stanovništvu.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare