Han Pijesak proglasio stanje elementarne nepogode

0

HAN PIJESAK – Zbog snježnih padavina na području opštine Han Pijesak od noćas je bez struje oko 100 domaćinstava, dok centar grada i prigradska naselja nemaju vodu.

U kvaru je desetkilovoltni dalekovod Ljekovac i Pjenovac, a ekipe su na terenu i rade na lociranju i otklanjanju kvarova.

Upravnik Poslovnice „Elektrodistribucije“ u Han Pijesku Boban Matić rekao je danas Srni da struje nema na vodovodu Kraljeva gora i Štekavac, tako da centar grada i prigradska naselja nemaju vodu.

U Komunalnoj policiji Srna saznaje da je put do pojedinih sela neprohodan zbog snježnih nanosa, a mašine su na trenu i rade na čišćenju snijega.

Visina snijega u Han Pijesku je 91 centimetar, a danas će biti održana sjednica opštinskog Štaba civilne zaštite.

Načelnik opštine Han Pijesak Goran Ašonja proglasio je stanje elementarne nepogode zbog velikih snježnih padavina koje su prouzrokovale kvar na dalekovodima, pa je 600 domaćinstava ostalo bez električne energije i vode.

Iz Republičke uprave civilne zaštite saopšteno je da visina snijega na Han Pijesku dostiže jedan metar, te da je za 14.30 zakazana sjednica Opštinskog štaba Civilne zaštite kojoj će prisustvovati i načelnik Područnog odjeljenja Civilne zaštite Sokolac.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments