Hajdareviću Povelja opštine, Golićeva počasni građanin

0

FOČA – Najveće opštinsko priznanje „Povelja opštine Foča“ ove godine biće dodijeljena privredniku Enesu Hajdareviću, dok će priznanje „Počanski građanin“ dobiti ministar prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije Republike Srpske Srebrenka Golić, odlučeno je na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta.

Hajdareviću i Golićevoj priznanja će biti uručena na svečanoj sjednici Skupštine opštine Foča 9. maja, na Dan opštine.

Sarajevski biznismen Enes Hajdarević prošle godine je vlastitim sredstvima, kao dar zavičaju, podigao betonski most na rijeci Sutjesci u fočanskoj Mjesnoj zajednici Popov Most, vrijedan više od 150.000 KM.

Poznat je kao veliki dobrotvor tog kraja, jer svake godine stipendira učenike područne škole srpske i bošnjačke nacionalnosti. Ranije je asfaltirao i lokalni put, te obnovio seosku džamiju.

Golićeva je prizanje zaslužila uvrštavanjem Univerzitetske bolnice Foča u projekat energetske efikasnosti, čime je ovoj ustanovi omogućeno da renovira vanjsku stolariju, fasadu i sistem grijanja, što je za sada urađeno na centralnoj zgradi, a uskoro će uslijediti i radovi na preostale četiri bolničke zgrade.

Za Dan opštine biće uručene i dvije zahvalnice – šefu Odsjeka radiologije na Visokoj zdravstvenoj školi u Beogradu Milanu Milanoviću, rodom iz Foče, zbog nesebične pomoći studentima iz Republike Srpske i za doprinos u razvoju Nacionalnog parka „Sutjeska“, kao i penzionisanom profesoru sociologije u Srednjoškolskom centru Foča Želimiru Trojeru za značajne rezultate na očuvanju i unapređenju opštedruštvenih vrijednosti.

Novčane nagrade u iznosu od 500 KM dodijeliće se nekadašnjem rukovodiocu fočanskog muzeja Rajku Mariću za doprinos na otvaranju Spomen sobe poginulim borcima, odbojkaškim trenerima Aleksadru Eriću i Milomiru Davidoviću za ostvarene rezultate u oblasti sporta, studentkinji meteorologije na Fizičkom fakultetu u Beogradu Milici Tadić iz Foče kao najboljem studentu meteorologije u prethodnoj godini, te grupi mladih koja je za Dan Republike Srpske na jednoj stambenoj zgradi u Foči postavila tridesetak metara dugu zastavu sa likom Svetog Stefana, čime je doprinijela promocije opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare