Gubitak u prošloj godini 1.737 KM

0

SOKOLAC – Udruženje pčelara „Glasinac“ sa Sokoca u prošloj godini poslovalo je sa gubitkom od 1.737 KM. U izvještaju o radu za 2011. godinu, koje je prihvatilo Udruženje, ističe se da su prihodi bili 4.961 KM, a rashodi 6.698 KM.

Predsjednik Udruženja Dragiša Kovačević rekao je da je u prošloj godini obezbijeđeno 700 kilograma pogača za 70 članova udruženja, koji imaju manji broj košnica i ne ostvaruju podsticaje od resornog ministarstva.

Prema njegovim riječima, pravo na podsticaje imaju članovi udruženja koji uzgajaju 50 i više društava, a ovo pravo je ostvario 31 član udruženja sa 2 394 pčelinjih društva.

On je napomenuo da je Udruženju pomogla opština sa 2.000 KM, a aplicirano je i prema USAID za projekat nabavke pčelarske opreme za tri udruženja.

U prošloj godini ovo udruženje je organizovalo tradicionalnu manifestaciju Dani meda i ljekobilja na Ravnoj Romaniji kod Sokoca , a radilo se na zaštiti geografskog porijekla „romanijskog meda“, kao i na evidenciji pčelinjaka i pčelara na regiji.

Udruženje pčelara „Glasinac“ ima oko 100 članova.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare