Grupa od 28 Sokočana krenula pješke pod Ostrog

0

SOKOLAC – Grupa od 28 hodočasnika sa Sokoca juče  je krenula pješke u manastir Ostrog gdje će se pokloniti moštima Svetog Vasilija.
Planirano je da hodočasnici 11. maja stignu u manastir Ostrog, udaljen više od 220 kilometara.

Mladen Cvijetić /35/ rekao je novinarima da već 11. godinu ide pješke pod Ostrog i da ga raduje što ovaj put među hodočasnicima ima i 14 djevojaka.

On je naveo da će sa Sokoca pješačiti šest dana i dnevno prelaziti 35 do 40 kilometara.

Dejan Elez kaže da je na pokloničkom putovanju svake godine sve više ljudi.

„Vijekovima su naši preci odavde odlazili i poklanjali se moštima Svetog Vasilija Ostroškog“, rekao je Elez.

Milanko Krstajić, kojem će treću godinu zaredom pripasti čast da nosi zastavu pod Ostrog, kaže da se taj osjećaj ne može opisati.

Sanja Radović /24/, koja ide drugi put na ovo hodočašće, kaže da je ovo divno iskustvo koje preporučuje svima, a posebno djevojkama.

Milenko Cvijetić /55/ rekao je da mu je hodočašće svake godine sve veći izazov zbog godina i zdravstvenog stanja, ali da sve nadvladava željom, vjerom u Gospoda i Svetog Vasilija Ostroškog.

Starješina Crkve Svetog proroka Ilije na Sokocu Ilija Čupić, nakon jutarnje službe, blagoslovio je hodočasnike uz želju da njihova žrtva bude na pomoć ovom mjestu sa molitvom da Sveti Vasilije Ostroški štiti ovaj narod.

Sponzori 11. pokloničkog putovanja sa Sokoca su Crkvena opština Sokolac, opština, grad Istočno Sarajevo i privatni preduzetnici.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare