Grupa nezadovoljnih radnika unosi raskol u kolektiv

0

ISTOČNO SARAJEVO – Vršilac družnosti direktora bolnice Istočno Sarajevo Slavko Ždrale rekao je da Ministarstvo zdravlja Republike Srpske, Fond zdravstvene zaštite i on kao rukovodilac svakodnevno rade na rješavanju problema isplate zaostalih plata.

Ždrale je rekao novinarima da u ovoj zdravstvenoj ustanovi postoji problem koji pravi grupa nezadovoljnika, koji ne daje nikakav doprinos u radu, a unose raskol, zbog čega ispašta 85 odsto radnika koji odrađuju svoj posao.

“U bolnici ima radnika koji doprinose ovoj kući i koje treba ispoštovati i podijeliti im plate, a sa onima koje je uopšte ne zarade mora se razračunati. Jasno je da je situacija u zdravstvu teška i to stanje mora da se popravi”, naglasio je Ždrale.

On je naglasio da su se gubici ove zdravstvene institucije nagomilali ranije i sada su došli na naplatu i moraju se vraćati.

“Mi smo u prošloj godini postigli izuzetne rezultate, ali je takva ekonomija da se iz tih rezultata vraća novac koji je potrošen prije tri-četiri i više godina. Moramo smoći snage da se problemi u kojima se našao kolektiv, razriješe novom sistematizacijom”, istakao je Ždrale.

Članovi Unije tri sidikata – Strukovnog sindikata doktora medicine Republike Srpske, Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara i Samostalnog sindikata radnika, zaposlenih u zdravstvenim i socijalnim ustanovama, organizovali su danas u bolnici Istočno Sarajevo polučasovni štrajk zbog “ugrožavanja elementarnih ljudskih i zakonom zagarantovanih prava koji proizilaze iz radnog odnosa”.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments