Grijanje bez problema, nema vode u „drugoj visinskoj zoni“

0

Direktor „Gradske toplane“ Pale Nenad Pavlović rekao je Srni da grijanje funkcioniše bez problema i da za ovaj mjesec imaju dovoljno drvnog otpada.

Pavlović je istakao da su pred posljednje snježne padavine pregledali sve instalacije i popravili kvarove, tako da sada nemaju problema.

On je rekao da za ovu grejnu sezonu nije nabavljena potrebna količina drvnog otpada, jer je planirano da će prerađivači drveta početkom marta početi sa proizvodnjom kada bi bile obezbijeđene ostale potrebne količine.

„Ako drvoprerađivače omete ovaj snijeg i mi ćemo u martu imati problema sa urednim snabdijevanjem građana, jer nećemo imati dovoljno drvnog otpada“, rekao je Pavlović.

Direktor Komunalnog preduzeća Komo Simović istakao je da su četiri mašine ovog preduzeća i ljudstvo već tri dana na terenu kako bi očistili puteve na Palama i obezbijedili uredan odvoz smeća.

Simović je naglasio da im je pomoć pružilo Ministarstvo odbrane BiH koje je poslalo jednu mašinu koja je angažovana na čišćenju snijega.

„Mi smo zadovoljni urađenim, a sada radimo na proširenju puteva i čišćenju trotoara“, rekao je on.

Simović je pozvao građane da očiste prilaze svojim zgradama i kućama, a da snijeg ne bacaju na ulicu, jer to otežava čišćenje.

Direktor „Vodovoda i kanalizacije“ Pale Miladin Kovač istakao je da građani u centru Pala imaju vodu, dok je „druga visinska zona“ bez vode.

„Razlog je drastično smanjena izdašnost izvorišta, a povećana potrošnja vode“, rekao je Kovač.

On je naveo da je u ovim uslovima nemoguće uvoditi redukciju, kako bi naizmjenično sva područja imala vodu, jer bi cijevi zaledile i došlo bi do pucanja.

Kovač je naglasio da čine sve napore kako bi svo stanovništvo imalo vodu i pozvao građane da štede ovu dragocjenu tečnost.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare