Gran pri za interpretaciju Jovani Milošević

0

ZVORNIK – Na Sedmom internacionalnom festivalu djece gradova Evroregiona “Drina-Sava-Majevica” pod nazivom “Drisama Fest Zvornik 2012” gran pri za interpretaciju pjesme “To me ljubav dira” pripao je Jovani Milošević iz Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Roćevića.

Prva nagrada dodijeljena je Adriani Spasojević iz škole “Sveti Sava” iz Bijeljine, a dvije druge nagrade Dini Markoviću iz škole “Antun i Stjepan Radić” iz Gunje i Sanelu Sejdinoviću iz škole “Sapna” u Sapni.

Stručni žiri dodijelio je tri treće nagrade – Teodori Dajić iz škole “Mica Stanojlović” iz Koceljeva, Nikoli Tomiću iz škole “Jovan Dučić” iz Šekovića i Ilmi Gutić iz škole “Sveti Sava” Zvornik.

Žiri je dodijelio i posebne nagrade za interpretaciju Heleni Radić iz Osnovne škole “Prva” iz Brčkog i Biljani Kovačević iz škole “Branko Radičević” iz Malog Zvornika, te posebne diplome Enidi Hasifić iz škole “Novi grad” iz Tuzle kao najmlađem učesniku i Mariji Mihajlović i Borislavu Ristiću iz škole u Donjem Žabaru za scenski nastup.

Dječiji žiri nagradio je Mariju Paunić iz škole “Vuk Karadžić” iz Badovinaca za interpretaciju.

Sve učesnike pratio je hor zvorničke Osnovne škole “Sveti Sava” pod rukovodstvom profesora Vojina Martinovića.

Nagrade najboljima uručio je načelnik Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti opštine Zvornik Milan Cvjetinović.

Predsjednik stručnog žirija Jovan Adamov ocijenio je da je Sedmi “Drisama fest Zvornik 2012” bio veliki praznik muzike sa puno sjajnih interpretatora i da je od svih dosadašnjih festivala žiri ove godine imao najteži zadatak.

Na festivalu su učestvovali takmičari iz 18 škola iz Srbije, Hrvatske, Republike Srpske i Federacije BiH.

Iz Srbije su učestvovali predstavnici škola iz Malog Zvornika, Loznice, Badovinaca i Koceljeve, iz Hrvatske predstavnik škole iz Gunje, iz Federacije BiH predstavnici škola iz Teočaka, Sapne i Tuzle, iz Republike Srpske učenici iz Lopara, Bijeljine, Šekovića, Pelagićeva, Donjeg Žabara i četiri škole iz zvorničke opštine, te iz distrikta Brčko, dok takmičar iz škole iz Ugljevika nije stigao na takmičenje.

U okviru prijepodnevnog programa pod nazivom “Čarolije boja, pisane riječi i instrumenata” proglašeni su najbolji učenički likovni i literarni radovi.

Realizator manifestacije “Drisama fest Zvornik 2012” bio je Dječiji kulturni centar iz Bijeljine, a pokrovitelj opština Zvornik. Umjetnički direktor Festivala bio je profesor Jovan Adamov, a program je vodio Minja Subota.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments