Gran pri Eleni Kalajdžić iz Zvornika

0

ZVORNIK – Učenica zvorničke Osnovne škole „Sveti Sava“ Elena Kalajdžić osvojila je večeras u Zvorniku „Gran pri“ na 8. internacionalnom festivalu učenika osnovnih škola iz gradova Euroregiona Drina-Sava-Majevica „Drisama fest Zvornik 2013“.

Prvu nagradu za interpretaciju osvojila je Jovana Milošević iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Roćevića kod Zvornika, koja je otpjevala pjesmu „Ko čokolada“.

Stručni žiri, kojim je predsjedavao kompozitor i dirigent Jovan Adamov, dodijelio je dvije druge nagrade za interpretaciju i to Katarini Maksimović iz škole „Sveti Sava“ iz Bijeljine i Anastasiji Tanasić iz „Prve osnovne škole“ iz Brčkog.

Tri treće nagrade pripale su Anastasiji Antonić iz škole „Dragan Srnić“ iz Draginja, Delili Hasanović iz škole „Sapna“ iz Sapne i Miljani Kovačević iz škole „Branko Radičević“ iz Malog Zvornika.

Posebnim nagradama stručni žiri je nagradio Mariju Mihajlović iz škole „Donji Žabar“ iz Donjeg Žabra, Draganu Milošević iz škole „Sveti Sava“ iz Lopara i Enidu Hasifić iz škole „Novi Grad“ iz Tuzle.

Nagrade dječijeg žirija za interpretaciju dobili su Teodora Dajić iz Osnovne škole „Mića Stanojlović“ iz Koceljeve i Stefan Manojlović iz škole „Vuk Karadžić“ iz Loznice.

U takmičarskom dijelu festivala, na kojem odabrani solisti iz gradova Evroregiona izvode po jednu savremenu dječiju pjesmu za uzrast do 13 godina, učestvovalo je 16 takmičara osnovnih škola iz Republike Srpske, Federacije BiH, Brčko distrikta, Srbije i Hrvatske.

Sve takmičare pratio je hor Osnovne škole „Sveti Sava“ pod dirigentskom palicom Zorane Kovačević.

U prijepodnevnom programu festivala dodijeljene su nagrade najuspješnijim učenicima na literarnom i likovnom konkursu.

Takmičarski dio festivala je otvorio načelnik Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti opštine Zvornik Milan Cvijetinović koji je pozdravio učesnike i poželio im uspjeh na takmičenju i lijepe trenutke u Zvorniku.

Opština Zvornik bila je pokrovitelj „Drisama festa Zvornik 2013“, realizator je bio Dječiji kulturni centar iz Bijeljine, umjetnički direktor Jovan Adamov, a program je vodito legendarni televizijski voditelj Minja Subota.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare