Gradonačelnik primio vukovce i učenike generacije

0

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović primio je danas 17 vukovaca i četiri učenika generacije trećeg i četvrtog stepena zvorničkih srednjih škola i uručio im novčane poklone povodom 21. maja – Dana grada i 610 godina postojanja Zvornika.

Stevanović je zahvalio učenicima za rezultate koje su do sada postigli i poželio im sreću i svako dobro u godinama koje su pred njima.

„Sada ste na jednoj životnoj prekretnici koja vam donosi dosta toga novog i drugačijeg, ali ne sumnjam da ćete se snaći, jer ste navikli da vrijedno radite“, rekao je Stevanović.

On je naveo da je ovo četrnaesta generacija učenika koju ispraća u novi život, poručivši im da svakog dana treba nešto novo da nauče i da se neprekidno usavršavaju.

 

„Kad god vam se ukaže prilika, budite humani i solidarni i ne zaboravite svoje profesore, prijatelje, komšije, sugrađane, svoj grad, ma gdje da vas put odnese“, rekao je gradonačelnik.

Podjestivši da svi vukovci imaju pravo na stipendiju iz gradskog budžeta, Stevanović je rekao da grad Zvornik već godinama stipendira veliki broj studenata koji redovno upišu školsku godinu.

Zbog pandemije virusa korona ove godine Dan grada i 610 godina postojanja Zvornika obilježen je skromno – prijemima vukovaca srednjih škola, odličnih osnovaca slabijeg materijalnog stanja i strijelaca protivgradne zaštite, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 9.000 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare