Gradonačelnik primio učenike generacije

0

ISTOČNO SARAJEVO – Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija danas je na svečanom prijemu uručio novčane nagrade i po knjigu učenicima generacije srednjih škola sa područja grada.

Nagradu od 500 KM i novi roman Željka Pržulja „Ruka anđela“ dobili su učenica Muzičke škole Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ Marija Mastilo, učenik Gimnazije u Srednjoj školi „Vasilije Ostroški“ na Sokocu Mladen Čolović, Jelena Pindžo i Ivana Pavlović, učenice Srednje škole „28. jun“ Istočno Novo Sarajevo, te učenica Gimnazije u Srednjoškolskom centru Pale Milica Popović.

Istakavši da je prijem za učenike koji su postigli najbolji uspjeh u proteklom četvorogodišnjem školovanju iz četiri srednje škole sa područja Istočnog Sarajeva jedan od najljepših trenutaka, Samaradžija je iskazao priznanje profesorima i direktorima škola, ali i roditeljima, koji su dali punu podršku u obrazovanju učenika.

„Grad Istočno Sarajevo svake godine planira u budžetu značajna sredstva za obezbjeđivanje materijalnih troškova za potrebe srednjih škola u iznosu većem od 600.000 KM na godišnjem nivou. Svjesni smo da je potrebno i više novca, ali smo uspjeli da obezbijedimo osnovne pretpostavke za odvijanje nastavnog procesa u srednjim školama“, naveo je Samaradžija.

On je napomenuo da će grad Istočno Sarajevo, u saradnji sa lokalnim zajednicama, nastaviti da obezbjeđuje sredstva za stipendije učenicima koji nastavljaju da se fakultetski obrazuju.

Samardžija je istakao da stipendije dobija više od 400 studenata na godišnjem nivou, te da je cilj grada i njegovih lokalnih zajednia da obezbijede što veće mogućnosti zapošljavanja kako bi se mladi ljudi, nakon studija, vratili na ovo područje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare