Gradonačelnik Nenad Samardžija posjetio opštinu Pale

0

Gradonačelnik Grada Istočno Sarajevo Nenad Samardžija boravio je danas u radnoj posjeti opštini Pale gdje je sa načelnikom Miodragom Kovačevićem obišao i radove na aktuelnim infrastrukturnim projektima na području ove opštine.

Tom prilikom načelnik Kovačević je upoznao gradonačelnika sa razvojnim planovima opštine u budućnosti koje je Samardžija ocjenio kao izuzetno dobre i izrazio zadovoljstvo da je rukovodstvo opštine Pale potvrdilo da ima viziju kako i u kom pravcu u narednim godinama treba da ide ova lokalna zajednica.

Samardžija je rekao da gradjani opštine Pale i Istočnog Sarajeva uopšte zaslužuju mnogo više posebno kada je u pitanju zapošljavanje i naglasio da će u narednom periodu biti mnogo više pažnje posvećeno nekim problemima na koje se do sada nije moglo uticati.

„Izbori su završeni i treba se vratiti svakodnevnim obavezama i dati novu motivaciju ljudima koji se bave privatnim poslovima jer bez njih nema daljeg razvoja Republike Srpske“, rekao je Samardžija i dodao da u tom smislu treba nastaviti sa radom u interesu građana ove države.

Načelnik Kovačević je rekao da su svi ovi projekti dio strategije razvoja opštine od 2012. do 2016. godine koja će rješiti bitna infrastrukturna pitanja kao što je urbanizacija centra i izgradnja trga, potom revitalizaciju vodovodnog sistema kojim će do 2016. godine biti promjenjene sve azbestne cijevi i smanjeni gubici u vodovodnoj mreži.

„Ovi projekti su dokaz da imamo kontinuitet razvoja uprkos ekonomskoj krizi i da Pale nisu stale sa razvojem“, rekao je Kovačević i dodao da opština i ovu godinu završava sa plusom u budžetu i redovno isplaćuje sve prinadležnosti, a posebno one koje se tiču socijalne politike i dopunskih prava boraca i najavio da je u toku je izbor najpovoljnijeg ponuđača za rekonstrukciju centralnog spomen obilježja palim borcima Republike Srpske koji će biti urađen u saradnji sa Boračkom organizacijom.

Načelnik Kovačević se zahvalio građanima Pala na podršci Srpskoj demokratskoj stranci i njenim koalicionim partnerima na ovim izborima što ga je dodatno uvjerilo da je na dobrom putu koji će nastaviti i u narednom periodu.

(www.palelive.com / D.B. / Foto: M.S.)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare