Gradonačelnik nagradio učenike generacije

0

ISTOČNO SARAJEVO – Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija u petak je na svečanom prijemu uručio novčane nagrade učenicima generacije srednjih škola sa područja grada i poželio im uspješan nastavak školovanja.


Nagradu od po 500 KM dobile su učenice Srednjoškolskog centra Pale Nikolina Begović, Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ Jovana Marković, Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ Sokolac Brankica Ponjarac i Srednje škole „28. jun“ Istočno Novo Sarajevo Aleksandra Tolj.

Samaradžija je iskazao priznanje profesorima i direktorima škola, ali i roditeljima koji su dali punu podršku u obrazovanju učenika, te istakao da je prijem za učenike koji su postigli najbolji uspjeh u proteklom četvorogodišnjem školovanju iz četiri srednje škole sa područja Istočnog Sarajeva za njega jedan od najljepših događaja.

On je napomenuo da Grad Istočno Sarajevo svake godine planira u budžetu značajna sredstva za obezbjeđivanje materijalnih troškova za potrebe srednjih škola u iznosu većem od 600.000 KM na godišnjem nivou, odnosno 2,5 miliona KM za četvorogodišnji period.

„To je sigurno jedna od najisplativijih investicija Grada jer je ulaganje u mlade – ulaganje u budućnost ovog grada“, rekao je Samardžija.

Gradonačelnik je naveo da je prošle godine omogućeno volontiranje za 30 mladih koji su završili fakultete, te da je sa tom praksom nastavljeno i ove godine.

„Ovaj program, za koji su planirana značajna sredstva, uspješno se realizuje. I ove godine planirali smo sredstva za stipendiranje mladih i talentovanih učenika, a procedura je privedena kraja“, rekao je Samardžija.

On je dodao da će stipendije dobiti 30 studenata, a po automatizmu šansu da dobiju gradsku stipendiju imaju i učenici generacije, bez provođenja procedure.

„Dovoljno je da se prijave na konkrus i biće nagrađeni za najbolje rezultate“, pojasnio je Samardžija.

Prema njegovim riječima, stipendije na mjesečnom nivou iznose 100 KM, a isplaćivaće se deset mjeseci u toku kalendarske godine.

U ime nagrađenih učenika gradonačelniku je zahvalila Nikolina Begović, koja je istakla da joj ova nagrada mnogo znači i predstavlja podsticaj za dalje školovanje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare