Gradonačelnik kupio audija od 100.000 KM

0

Vozni park Istočnog Sarajeva ovih dana obogaćen je za novi „audi A6“ koji je je koštao 97.000 maraka, a kupljen je za potrebe gradonačelnika Vinka Radovanovića, rekao je „Glasu Srpske“ zamjenik šefa Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Istočno Sarajevo Dejan Šešelj. Šešelj dodaje da ni u kom slučaju nema ništa protiv da čelni ljudi grada putuju automobilima, ali da je kupovina novih u godini štednje nedopustiva i neopravdana.

– Neopravdano je i van svake zdrave logike da se budžet grada koji za ovu godinu iznosi 7,7 miliona maraka i za koji je neizvjesno da li će biti realizovan odmah na početku godine arči na kupovinu automobila. I prošle godine budžet grada je zbog ekonomske krize i lošeg planiranja morao je da pretrpi rebalans pa se umjesto planiranih deset miliona rebalansom sveo na 7,5 miliona maraka – podsjeća on.

Dodaje da je u krajnju ruku neozbiljno da se odmah na početku godine kada niko u BiH ne može sa sigurnošću predvidjeti kakvo će punjenje budžeta biti troši novac poreskih obveznika na kupovinu automobila.

– Poznato je da se i država i entiteti, pa samim tim i lokalne zajednice zadužuju kod MMF-a da bi se smanjile posljedice ekonomske krize, jer će i ova godina kao prethodna sa sigurnošću biti godina u kojoj će prikupljanje PDV-a biti znatno manje. Te činjenice dovoljne su da se potez gradske administracije i gradonačelnika ne mogu ničim pravdati – kaže Šešelj.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Vinko Radovanović rekao je za „Glas Srpske“ da je po preporuci Skupštine grada za ovu godinu planirano da se kupe dva automobila.

– Planom je bilo predviđeno da se kupe dva automobila jer od posljednjeg servisa za ove koji se koriste rečeno je da nisu za dalju upotrebu. Automobil je kupljen na lizing, raspisan je tender i od tri ponuđača najbolji je bio onaj iz Tuzle sa rokom otplate od tri godine – rekao je on.

Dodao da je dogovoreno da se ove godine kupi jedan a dogodine drugi automobil, dok su „ostatak sredstava iz materijalnih podijelili na zapošljavanje pripravnika i stipendiranje studenata“.

Ispred zgrade Skupštine grada juče smo zatekli samo stari automobil gradonačelnika, jer se novi, kako su nam rekli, nalazi u garaži.

Šešelj ističe da je sramota i sam podatak po kojem je gradska administracija prošle godine za pomoć Univerzitetu u Istočnom Sarajevu izdvojila 12.000 maraka, a za jedan automobil izdvaja gotovo deset puta više.

Skupština

Dejan Šešelj podsjeća i na to da je mimo dosadašnje prakse administracija Istočnog Sarajeva „obogaćena“ sa dva potpredsjednika Skupštine grada.

– Tako sada umjesto predsjednika i jednog potpredsjednika Skupštine, gradskim kormilom upravlja trojac. Sem gradonačelnika u gradu imamo i trojicu čelnika Skupštine, a svi vole da se voze u dobrim automobilima – kaže on.

(Glas Srpske)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare