Gradonačelnik i predsjednik skupštine iz SDS-a

0

ISTOČNO SARAJEVO – Gradonačelnik i predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo biće iz SDS-a, a imena će biti usaglašena na sjednici Gradskog odbora ove stranke u nedjelju, 10. marta, rekao je Srni visoki funkcioner SDS-a Milovan Bjelica.


Bjelica je istakao da će konstitutivna sjednica Skupštine grada Istočno Sarajevo biti održana u ponedjeljak, 11. marta, kada će biti izabrano novo gradsko rukovodstvo.

On nije želio da govori o imenima kandidata, ističući da će to biti precizirano u nedjelju na sjednici Gradskog odbora SDS-a.

U novoj Skupštini grada Istočno Sarajevo SDS ima većinu sa 16 od ukupno 31 odbornika, dok PDP ima pet, SNSD-a sedam i po jednog „Pokret za naš grad Pale“, NDS i Srpska radikalna stranka „Dr Vojislav Šešelj“.

PDP-u, koji je u koaliciji sa SDS-om u svim gradskim opštinama, osim u Istočnom Novom Sarajevu, ponuđeno je mjesto zamjenika gradonačelnika, potpredsjednika Skupštine i načelnika jednog odjeljenja.

Skupština grada Istočno Sarajevo ima 31 odbornika, a od toga opština Pale daje osam, Istočna Ilidža i Sokolac po šest, pet daje Istočno Novo Sarajevo, a po tri odbornika daju Istočni Stari Grad i Trnovo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare