Građevinske lokacije vraćene u vlasništvo opštine

0

SOKOLAC – Skupština opština Sokolac prihvatila je danas informaciju o reviziji 158 građevinskih lokacija, koje su besplatno dodijeljene izbjeglim i raseljenim licima i boračkoj populaciji, a na kojima nije počela gradnja objekata, pa će biti vraćene u vlasništvo opštine.

Riječ je o 79 parcela na lokalitetu Brezjak, 51 na lokaciji Ćilimara, 17 na Sokolačkim njivama i 11 na lokaciji Majdani.

Sve ranije odluke Skupštine opštine Sokolac, kao i zaključci u vezi sa ovim lokacijama prestali su da važe.

Korisnici ovih parcela više puta su obavještavani o načinu zadržavanja lokacija, uz izdavanje potrebne dokumentacije, te o pogodnostima koji su određeni za izdavanje dokumenata.

Odbornici su prihvatili program korištenja sredstava od naknade po osnovu prodaje šumskih drvnih sortimenata za ovu godinu u ukupnom iznosu od 1.211.622 KM.

Prema ovom programu, za realizaciju projekata vodosnabdijevanja i izgradnje kanalizacije biće utrošeno 649.622 KM, a za rekonstrukciju i asfaltiranje dionice puta Kaljina – Bare u dužini od dva kilometra biće izdvojeno 250.000 KM.

Za tekuće održavanje objekata drumskog saobraćaja na području ove opštine biće izdvojene 122.000 KM, za usluge zimske službe 120.000 KM, za izgradnju vodovoda u mjestu Rančići 50.000 KM, a vodovoda Đedovci – Ozerkovići 20.000 KM.

Na sjednici je donesena odluka o zaštiti spomenika prirode Girska, koji se nalazi na sjeveroistočnim padinama planine Romanija i Pećina pod lipom, koja je smještena na Glasinačkoj visoravni.

Ovom odlukom se zabranjuje industrijska eksploatacija mineralnih i nemineralnih sirovina na području ovih spomenika prirode, osim ako nije riječ o strateškim sirovinama, o čemu će odluku donijeti nadležni organ.

Odbornici su donijeli odluku o prodaji građevinske parcele putem licitacije na lokalitetu Ćilimara površine 547 metara kvadratnih, kao i odluke o raspisivanju konkursa za imenovanje člana Opštinske izborne komisije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare