Građevinska cijena korisne stambene površine 400 KM

0

ROGATICA – Skupština opštine Rogatica usvojila je danas odluku o visini građevinske cijene korisne stambene površine po metru kvadratnom u visini 400 KM, što će biti osnovica za izračunavanje jednokratne rente na području opštine.

Odbornici su prihvatili odluku o visini bazne cijene troškova uređenja gradskog građevinskog zemljišta u 2011. godini u visini 40 KM po metru kvadratnom, što predstavlja 10 odsto od prosječne građevinske cijene korisne stambene površine.

Opštinski parlament je usvojio informaciju o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, a prihod po ovome osnovu je planiran u visini 7.196 KM.

U opštinskom Odjeljenju za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove u postupku je 13 neriješenih zahtjeva, od čega osam za legalizaciju stambenih objekata, dva pomoćna objekta i tri poslovna objekta.

Na sjednici je prihvaćena informacija o realizaciji projekta sanacije i rekonstrukcije objekata na području opštine u 2011. godini, kao i izvještaj o radu načelnika opštine Radomira Jovičića i Administrativne službe opštine za 2011. godinu, te odluka o izmjeni Statuta opštine, gdje se briše naziv naseljenog mjesta Vrasalići.

Skupština opštine imenovala je Komisiju za provođenje postupka za prijem 12 pripravnika u Administrativnu službu opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare