Građani protiv gradnje azila za pse iznad Vojničkog groblja

0

ISTOČNO SARAJEVO – Stanovnici Mjesne zajednice Vraca, opština Istočno Novo Sarajevo, uputili su peticiju načelniku LJubiši Ćosiću sa zahtjevom da se obustavi gradnja azila za pse iznad Vojničkog groblja i Spomen-kosturnice u Miljevićima.

U peticiji, koju je potpisalo 178 stanovnika ove mjesne zajednice, navodi se da su radovi na izgradnji ovog azila, za koji vlasnica nema potrebnu dokumentaciju, već počeli.

„Od nove vlasnice posjeda dobili smo informaciju da je spornu parcelu kupila sa namjerom da gradi azil za pse i da gradnju finansira izvjesna nevladina organizacija“, navodi se u peticiji koju su građani dostavili i Srni.

Stanovnici Mjesne zajednice Vraca uznemireni su jer gradnja azila za pse predstavlja svojevrsni oblik skrnavljenja i nepoštivanja Vojničkog groblja i Spomen-kosturnice.

Građani se protive gradnji ovog azila jer se nalazi oko pedesetak metara od stambenih objekata, čime je dovedena u pitanje zaštita zdravlja ljudi, a njegova gradnja može dovesti i do klizišta, jer su mašine već iskopale veliku količinu zemlje.

„Mi nemamo ništa protiv pasa, kao ni protiv bilo koje druge životinje, jer skoro svako od nas ima kućne ljubimce, ali ne možemo dati podršku aktivnostima kojima su život i zdravlje životinja važniji od života i zdravlja ljudi“, navodi se u peticiji.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare