Građani položili ispit nakon terorističkog napada

0

ZVORNIK – Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović izjavio je danas da su građani Zvornika, nakon terorističkog napada na Policijsku stanicu, položili ispit, jer nije bilo panike, niti okupljanja na javnim mjestima koja bi mogla da pošalju negativnu poruku, koja u ovom momentu sigurno nije potrebna.

Stevanović je nakon razgovora sa visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inckom rekao novinarima da je bezbjednost građana na ovim prostorima najvažnija, od čega zavisi i budućnost.

Načelnik opštine rekao je da su, nakon nemilog događaja, potrebne pomirujuće izjava, stavova i međusobni razgovori s ciljem prevazilaženja trenutne situacije i očuvanja sloge na ovim prostorima.

Stevanović je zahvalio Incku na posjeti ovoj lokalnoj zajednici povodom događaja koji je zadesio Zvornik.

Predsjednik Skupštine opštine Zvornik Mersad Mehmedović rekao je da je zahvalan visokom predstavniku što je došao u Zvornik da se upozna o situaciji koja je zadesila ovaj grad i da pruži podršku u nastojanju da se suživot i tolerancija održe na najvećem nivou.

Ističući da Incko stoji na raspolaganju da se unaprijedi suživot, Mehmedović je rekao da u Zvorniku neće doći do eskalacije problema i pored svih napisa na društvenim mrežama koji stvaraju probleme.

„Treba da znamo da se na društvenim mrežama pojavljuju lažni profili koji nam ne žele dobro. Neko ko je daleko od ovog grada i udobno `zavaljen` u fotelju nastoji da sruši sve ono što je postignuto na ovim prostorima“, rekao je Mehmedović.

On je dodao da su građani svjesni svega što je zadesilo ovaj grad i da društvene mreže neće narušiti međuetničke odnose.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare