Građani da sačuvaju “hladnu glavu”

0

ZVORNIK – Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović, predstavnici boračke populacije i načelnik Stanice javne bezbjednosti Stanimir Vidović zaključili su danas da protivnici najavljenih demonstracija u ovom gradu ne treba da stvore kontra-grupu kako ne bi došlo do eventualnih nereda.

“Zauzeli smo stav da svi oni koji ne podržavaju demonstracije, kakve su najavljivane, sačuvaju hladnu glavu i da se ne dese neredi i stvori kontra-grupa koja bi ih provocirala”, rekao je Stevanović poslije sastanka na kome su učestovali predstavnici opštinske Boračke organizacije, Udruženja ratnih vojnih invalida i Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

On je istakao da je cilj da se sačuva normalan život u ovom gradu i da niko i ničija imovina ne budu oštećeni, “a svi koji žele da demonstiraju neka to rade na dostojanstven način”.

“Policija će obezbjeđivati takve demonstracije, ali mislim da ih u našem gradu neće biti, a mi smo tu da obezbijedimo miran i dostojanstven život”, rekao je Stevanović novinarima, podsjetivši da se jedna grupa putem društvene mreže bavila organizacijom, a potom otkazala protesta u Zvorniku.

Predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida Dragislav Mijanović poručio je da tri organizacije koje ukupljaju boračku populaciju ne prihvataju proteste, niti hoće u njima da učestvuju.

“To nisu naši protesti, niti smo došli da rušimo Republiku Srpsku. Mi smo je stvorili i mi ćemo je čuvati pa makar i našim dijelovima tijela koji su nam ostali. Molimo sve građane Zvornika da ostanu mirni”, naglasio je Mijanović.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments